2012. november 7., szerda

Obama a győzelme után

Obamát ünnepelte Chigágóban a többezres tömeg.Obama a 25 perces beszédében több fő gondolatot említett meg Amerika jövőjével kapcsolatban.Amerika lakossága reménnyel tekint Obamára.Vajon sikerül lesz teljesíteni a választási ígéreteit?Obamának nehéz helyzete lesz, a neheze most kezdődik a választási győzelem után.Mit mondott Obama? Milyen volt a választás?

Céltudatosabban és ihletettebben térek vissza a Fehér Házba - jelentette ki szerdán Chicagóban több ezer támogatója előtt mondott beszédében Barack Obama.
Az elnököt, feleségét, Michelle Obamát és két lányukat, Sashát és Maliát mennydörgő tapssal üdvözölték a jelenlévők.  Huszonöt perces gyújtó hangú beszédében az újraválasztott amerikai elnök hangsúlyozta: az amerikai nép "összekapja magát", és győzedelmeskedik a nehéz gazdasági időkben. "A java még hátravan" - tette hozzá.
"Minden nehézség ellenére a legtöbben közülünk osztoznak az Amerika jövőjével kapcsolatos reményekben" - jelentette ki. "Erre kell haladnunk. Előre!" - mondta egyik híres kampányszlogenjét ismételve.
Barack Obama hangsúlyozta: kompromisszumokra van szükség ahhoz, hogy előrevigyék az országot. Kijelentette: találkozni kíván Mitt Romney republikánus párti elnökjelölttel, hogy megvitassák, hogyan tudnak együttműködni. Kijelentette, lehet, hogy ádázul csatáztak, de csupán azért, mert mindketten mélységesen szeretik az országot.
A hivatalban lévő elnök a jelenlegi állás szerint legalább 303 elektori szavazatot nyert el, így biztosan legyőzte republikánus ellenfelét. Floridában továbbra is függőben van az eredmény.
Barack Obama közölte: együtt akar működni mind a Demokrata, mind a Republikánus Párt vezetőivel a deficit csökkentésében, az adótörvények és a bevándorlási reformok kidolgozásában. Kijelentette: dolgozni fog azon is, hogy megszabadítsa Amerikát a kőolajfüggőségtől.
"Mindent, amit elértem, nektek köszönhetek" - írta korábban a közösségi portálon az amerikai elnök, miután a hírtelevíziók saját összesítéseik alapján bejelentették, hogy újraválasztották a hivatalban lévő elnököt. "Újabb négy év... Mindnyájunknak részünk volt benne. Így kampányoltunk, és ezek vagyunk mi. Köszönöm" - írta Obama.
Tovább : www.hirado.hu

Több információ:Megnyerte: újra Barack Obama az USA elnöke - elnökválasztás percről perce

Az amerikai elnökválasztás percről percre az ATV-ben '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése