2012. augusztus 30., csütörtök

Lerohant a TEK több szombathelyi házat

Marihuánatermelőkre és egy drogültetvényre csaptak le a Terrorelhárító Központ (TEK) kommandósai szerda este Szombathelyen – közölte a nyugat.hu híroldal. A rendőrség csütörtökön megerősítette, hogy több helyen is házkutatást tartottak a TEK-esek közreműködésével, illetve hogy az egyik házban mariuhána-ültetvényre bukkantak. Két embert őrizetbe vettek.
Több helyszínen is lecsaptak a TEK emberei Szombathelyen szerdán este, az akció a Szent István király, a Török Ignác, a Vörösmarty és a 11-es Huszár úton zajlott – írta a nyugat.hu. A híroldal szerint a kommandósok marihuánatermelőket és egy ültetvényt kerestek.
A TEK-esek golyóálló mellényben, gépfegyverrel hatoltak be a házakba. A 11-es Huszár útról egy éjszakában is dolgozó, negyvenes éveiben járó férfit vittek el, a Vörösmarty utcában pedig egy 33 éves férfi házába hatoltak be a TEK-esek, őt is előállították.
A férfi drogtesztje negatív lett és a házkutatás alatt sem találtak semmit, így néhány óra múlva távozhatott a rendőrségről – tette hozzá a beszámoló. A nyugat.hu szerint a TEK a férfi bérbe adott, Szent István király utcai ingatlanjában kereshetett egy marihuána-ültetvényt.
Csütörtök délután a szombathelyi rendőrkapitányság is megerősítette, hogy a TEK-kel közösen marihánatermesztőkre csaptak le a rendőrök. Közleményében a kapitányság azt írta, hogy nyomozást folytatnak több szombathelyi személy ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók termesztéssel és átadással elkövetett visszaélés kábítószerrel bűncselekményekkel.
A szerdai házkutatások során egy szombathelyi családi ház egyik, speciálisan erre a célra kialakított helyiségében több tucat érett, „szüretelés” előtti állapotban lévő növényt találtak a nyomozók, amelyeket lefoglaltak és szakértői vizsgálatra küldtek - tette hozzá a közlemény. A nyomozás során gyanúsítottként kihallgatott személyek közül két főt a szombathelyi rendőrkapitányság őrizetbe is vett.
Forrás : hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése