2012. augusztus 31., péntek

Orbán Viktor a Vidi szurkolója véleményt mond

Azt hiszem,hogy augusztus 30-án nagyon sok magyar örvendett a Vidi továbbjutásának. Székesfehérváron nagy ünnep volt,melyen Orbán Viktor is részt vett.Köztudottan a miniszterelnök a Videoton szurkolója.Csütörtök este a Vidi színeibe öltözve végig drukkolt a Vidinek.Az MTI-nek nyilatkozva azt mondta,hogy a Vidi célja a Bajnokok Ligája.A lécet magasra emelte,de nem nem lehetetlen a cél.Bár sikerülne'
Meg volt a sorsolás ' A Vidi ellenfelei : Sporting,Basel és a Genk.Hajrá Vidi '"


Székesfehérvár, 2012. augusztus 31., péntek (MTI) - Orbán Viktor miniszterelnök szerint a selejtezőben lejátszott hat mérkőzés alatt sokat fejlődött a Videoton, amely csütörtökön este bejutott a főtáblára a labdarúgó Európa Ligában, miután a kvalifikáció 4. fordulójának székesfehérvári visszavágóján 0-0-s rendes játékidő és hosszabbítás után büntetőrúgásokban 4-2-re jobbnak bizonyult a török Trabzonspornál.
    "Semmit nem adnak ingyen, ezt most a saját bőrünkön megtapasztalhattuk. Három komoly csapatot vertünk ki, Európában jegyzett csapatot. Hat meccsen kaptunk összesen egy gólt és egyetlen olyan mérkőzés sem volt, amelyen azt a benyomást keltettük volna, hogy nem tudjuk, mit akarunk játszani. Nagyon sokat fejlődött a csapat hat meccs alatt is. - nyilatkozott a vidi.hu-nak a találkozót a helyszínen megtekintő kormányfő, aki a Videoton utánpótlásbázisát adó felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója. - A legnagyobb nyereség az, hogy lehetőséget kaptunk újabb hat mérkőzésre, mert csak a magyar bajnokságban nagyon nehéz felkészülni arra, amire mindannyian készülünk, hogy előbb-utóbb a Bajnokok Ligájában is jegyzett csapat legyen a Videoton."
    Orbán Viktor hozzátette: az együttes portugál vezetőedzője, Paulo Sousa megmutatta, hogy magyar viszonyok között hogyan lehet egy csapatot tervszerűen felépíteni.
    A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy a Puskás Akadémián folyó munkát tovább kell erősíteni.
    "Mert mi abban tudunk segíteni a Videotonnak, hogy az akadémia az eddigieknél is nagyobb számban adja a jól felkészített játékosokat. Az, hogy Gyurcsó Ádám ma játszott és Szolnoki Roland a kispadon tudott ülni, óriási elismerés az akadémia számára" - mondta Orbán Viktor.
    Arra a kérdésre, hogy a pénteken 13 órakor kezdődő sorsoláson milyen ellenfeleknek örülne, a kormányfő azt válaszolta: örülne, ha nagyon erős csapatokat kapna a Videoton, és reménykedik, hogy az együttesnek nem kell majd az ország keleti határain túlra utaznia, hanem marad a nyugati futballvilág vérkeringésében.  
    Azért, hogy bejutott a 48 csapatos főtáblára, 1,3 millió eurós rajtpénzt kap a magyar klub, a csoportkörben aratott győzelmek további 200, a döntetlenek pedig 100 ezret érnek.








Forrás : facebook.com/orbanviktor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése