2012. augusztus 28., kedd

Nem éri meg Olimpiát rendezni?

Ha igazak a becslések akkor távoli a budapesti olimpia.Csak álom marad.Hátha egyszer valóság lesz.Erős gazdasságra és sok pénzre van szükség.A londoni olimpia vesztességes?

Az Olimpia egyszerűen rossz befektetés, ha a közvetlen gazdasági hasznát és a ráfordított költségeket nézzük - véli Matt Bolduc, a Saxo Bank részvénypiaci elemzője, aki szerint a fogadó ország politikusai hajlamosak a költségeket alul, a hasznot felülbecsülni.
A 2012. évi Olimpiáról még a játékok előtt írt cikkemben említettem, hogy a fogadó ország az olimpiai eseménysorozat költségeit rendszerint alulbecsüli, az előnyöket pedig éppenséggel eltúlozza - írja elemzésében Matt Bolduc, a dán székhelyű globális befektetési bank, a Saxo Bank részvénypiaci elemzője, aki szerint ez egyszerűen a marketinges túlzásoknak, a politikusok zajos nyilatkozatainak a következménye, ezek hivatottak ugyanis a rendező város lakosainak támogatását megnyerni. "És ki hinné? London sem volt kivétel. Politikai és gazdasági szempontból az a szomorú, hogy a londoni Olimpia valódi költségei és igazi haszna örökre rejtve marad, mert a játékok után alig jelennek meg költség-haszon elemzések" - teszi hozzá az elemző.
olimpia, turizmus, beruházás
Komoly anyagi bukás volt Londonnak az Olimpia - Kép: MTI
A londoni sporttalálkozó eredeti költségvetése mintegy 2,4-3,9 milliárd fontról szólt. 2007-re a kiadások már 9,3 milliárd fontnál tornyosultak. Manapság a kritikus hangú kommentárok és az ezeket támogató kutatások szerint az Olimpia mintegy 13 milliárd fontba került, míg a Sky Sports egyik leleplező szándékú vizsgálata azt állítja, hogy a közlekedési felújítások miatt a költségek elérhetik akár a 24 milliárd fontot is. Egyes beszámolók szerint csupán a biztonsági előirányzat 1 milliárd fontra rúgott.
 Tovább : piacesprofit.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése