2012. augusztus 30., csütörtök

Botrány ' Leütötte a színész az Újszínház főrendezőjét!

Ismét botrány az Új Szinházban' Az év eleje óta többször szerepelt a sajtóban az Új Színház. A jelenlegi hír nem a szakmáról szól.Derzsi János leütötte Pozsgai Zsoltot a nyilatkozatáért. Azt már megírták hogy pattanásig feszült helyzet van a színházban, de sokan nem gondoltak az erőszakra.Ez a balhé senkinek sem segít.A Blikk ezt írja :
 Budapest — Hatalmas öklössel ütötte ki az Újszínház főrendezőjét, Pozsgai Zsoltot (51) egy nyilatkozata miatt Derzsi János (58) színművész, aki a napokban mondott fel a budapesti intézményben.
Pozsgai Zsoltot kórházba is kellett vinni
(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
A neves rendező olyan súlyosan megsérült a szeme alatt, hogy egy időre az eszméletét is elveszítette.

Miután magához tért, azonnal a János kórház traumatológiájára hajtott saját kocsiján, pedig ebben az állapotában nem lett volna szabad, hiszen agyrázkódást is szenvedhetett.

Pozsgai Zsolt az eset után látleletet vetetett, és mint kiderült, feljelentést is tett az ügyben a rendőrségen.

Az ütés erőssége miatt más vizsgálatokat is el kellett rajta végezni, a Blikk a János kórházban érte utol két vizsgálat között.

– Köszönöm szépen, már jobban vagyok, de le kell tennem a telefont, mert most tolnak be a CT-be – mondta lapunk kérdésére Pozsgai Zsolt, akinek rossz sorozata folytatódott ezzel a támadással. Nemrég egy kocsi ütötte el biciklizés közben, a sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, ő törött karral tolta haza kerékpárját.

Derzsi János a kilépése után visszatért,
és ököllel ütötte meg a volt főnökét
(Fotó: MTI/Kolllányi Péter)
Mint utóbb kiderült, Derzsi János, aki hétfőn mondott fel a színházban, mert szerinte nem kapott megfelelő szerepeket, Pozsgai szerdai, a Népszavában tett nyilatkozata miatt dühödött be.

Azután ment be a színházba, hogy azt elolvasta. A teátrumban a próbán érte utol rendezőjét, az intézmény művészeti vezetőjét, akit rögvest ki is ütött dühében.

A vezető rendező a lapban a színész felmondásával kapcsolatban azt mondta, hogy mivel Derzsi egy utazó színházban dolgozik tavasz óta, és ősszel is folytatni kívánja ezt a munkáját, nem tudnak vele együtt dolgozni. Az Újszínház a többi színész nevében sem engedheti meg magának, hogy foglalkoztassa, azaz fizetést adjon neki, ezért fizetés nélküli szabadságot ajánlottak fel a színésznek ezekre a hónapokra.

Nyilatkozata végén pedig megköszönte Derzsinek az információkat, amelyeket – állítása szerint – az előbbi vezetésről adott az új vezetőségnek, Dörner György igazgatónak és neki.

A színésznél ez ütötte ki a biztosítékot, hiszen ezzel a kijelentéssel Pozsgai gyakorlatilag lebesúgózta őt. A Blikk úgy tudja, a felbőszült színész kérdés nélkül ütött.
A Blikk természetesen megkereste Derzsi Jánost is, aki  nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Mint ismert, az Újszínház éléről idén februárban távolították el Márta Istvánt, helyére Dörner György került.

Blikk-információ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése