2012. augusztus 25., szombat

Miért zárta le a rendőrség Csókakőt?Az Új Gárda miatt?

Se szó,se beszéd a rendőrség lezárta Csókakőt. Miért? Pontosan nem lehet tudni,mert a rendőrség nem nyilatkozik az okról.Az MTI gyors hírben tudósít az eseményről.Az Origó már többet ír,de az is lehet csak találgatás.Az egyik lehetséges ok az Új Gárda avatásra készült Csókakőn.Ezt akadályozza meg a rendőrség.Ezért vezényeltek háromszáz - a Hiradó szerint hatszáz - rendőrt Csókakőre?Az már biztos,hogy a Hősök terén Új Gárda emlékezés lesz,mert a Fővárosi Törvényszék helyt adott az Új Gárda fellebbezésének és így megtartják a megemlékezést szombat délután.Ez a magyar igazságszolgáltatás.


Székesfehérvár, 2012. augusztus 25., szombat (MTI) - Műveleti körzetté nyilvánította Csókakőt bűncselekmény elkövetésének megelőzése és a település közbiztonságának fenntartása érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője; a rendőrök szombaton nulla órától korlátozzák a bejutást a községbe, mindent és mindenkit ellenőriznek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
    Németh-Kész Mónika elmondta: a rendelkezésre álló adataik alapján Csókakő belterületén bűncselekmény elkövetése volt valószínűsíthető. Ennek megakadályozására és a település közbiztonságának fenntartására Simon László megyei rendőrfőkapitány a települést műveleti körzetté nyilvánította. 
    A megelőzendő bűncselekményről konkrétumokat nem közölt.     A községbe bevezető utakat és a környező településeket fokozottan ellenőrzik. Korlátozott a Csókakőre való bejutás is: azokat engedik be, akik lakcímkártyával igazolni tudják, hogy helyi lakosok. Beengedték ugyanakkor a falu boltjaiba érkező szállítmányokat vagy a rokonoknak gyógyszert vivőket is - mondta a szóvivő.     Németh-Kész Mónika azt nem tudta megmondani, hogy az akció meddig tart. A jelen lévő rendőrök létszámát firtató kérdésre azt válaszolta: elegendő erő áll rendelkezésre ahhoz, hogy a kiszabott feladatokat végre tudják hajtani. 
    Hozzátette: bűncselekmény eddig nem történt, az igazoltatások során kisebb szabálysértéseket találtak, megtették a szükséges intézkedéseket.

Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei frakcióvezetője az [origo]-nak elmondta, hogy Csókakő egy lehetséges helyszín volt, ahol az Új Magyra Gárda tagjainak avatását tervezték. Árgyelán szerint végül a gárdistaavatás egy másik helyszínen megtörtént.
A betiltott Magyar Gárdát öt éve alapították, ennek az utódszervezete az Új Magyar Gárda. A gárda megalakulása miatt ma megemlékezést rendeznek a Hősök terén, a rendezvényt a rendőrség betiltotta, a Fővárosi Törvényszék azonban hely adott a szervezők fellebbezésének, így a megemlékezést szombat délután megtartják.
Forrás : origo.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése