2012. augusztus 22., szerda

Eltemették Zwack Pétert

Csaknem félezren kísérték utolsó útjára Zwack Pétert (†85), akit kedden temettek el Budapesten.

A közismert üzletember, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke, egykori washingtoni magyar nagykövet és országgyűlési képviselő augusztus 5-én az olaszországi Venturinában hunyt el, hamvait azonban hazahozták, hogy azokat a Fiumei sírkertben található családi sírboltban helyezhessék el a katolikus egyház szertartása szerint. A szesziparos földi maradványait egy olyan faládában helyezték el, amely ugyanabból a fából készült, amelyből az Unicum előállításához használatos hordók is készülnek.
A milliárdos családja megtörten állt a sír mellett a Fiumei úti temetőben. Még több képért kattints!
 A temetésen ott volt Zwack Péter özvegye, hét gyermeke, számos unokája, rokonai, barátai, valamint a vállalat több száz dolgozója. A temetés előtt Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát celebrált gyászmisét a Szent István Bazilikában. A több évtizeden át külföldön élő Zwack Péter hét gyermeke közül a két legfiatalabb, Sándor és Izabella magyar nyelven mondták el búcsúbeszédüket, csupán a legidősebb, az Amerikában élő Peter B. Zwack köszönt el édesapjától angol nyelven. Mindannyian elmondták, mennyire fájdalmas volt Zwack Péter számára az, hogy évtizedeken át emigrációban kellett élnie, hiszen sokáig nem hitte, hogy valaha is visszajöhet Magyarországra. Különösen az 1956-os forradalom bukása keserítette el. Ezek után óriási volt az öröme, amikor 1987-ben mégis hazatérhetett.
Zwack Péterre egy korábban készült fotójával emlékeztek. Még több képért kattints!
 Az életben nincs kudarc, csak az, ha nem próbálod meg véghezvinni az életben azt, amiben hiszel" – idézte apja szavait Zwack Sándor, aki a családból Izabella húgával együtt viszi tovább a családi szeszgyártás hagyományait. A temetői sírbolt mellett Izabella felidézte, mennyire szorgalmas életet élt Zwack Péter, aki összesen 6323, teleírt jegyzetfüzetet hagyott maga után. 
Videó : blikk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése