2012. február 7., kedd

Rendszervisszaváltás - Debreczeni József interjú

                            Nem  értem  mi  és  ki  változott  meg  az  utóbbi  években. Orbán  Viktor  ?Magyarország ? A  világ ? A  jobboldal ? Orbán  Viktor  régi  munkatársai  közül  kevesen  maradtak  meg  mellette.Az  első  Orbán  kormányban  kiváló  jobboldali  politikusok  és  szakemberek  voltak.A   jelenlegi  kormányban  is  vannak  kiváló  jobboldali  politikusok  és  szakemberek.Van  néhány  olyan  is  akit  nem  szeretnék  ott  látni.De  tovább  nem  folytatom,mert  neveket  nem  írok  le,mert  szeretném  túlélni  a  mai  helyzetet.
                            Az  egyik  kiváló  személyiség  és  Orbánt  pártoló  Debreczeni  József  volt.Csak  volt  az  első  Orbán  kormány  idején.Ma  már  nem  mondható  el  róla,hogy  Orbán  rajongó.Nagyon  éles  kritikát  zúdított  Orbánra  és  kormányára.Sőt  alelnök  lett  Orbán  ellenségének  Gyurcsány  Ferenc  Demokratikus  Koalíciójában.Miért ?Lefizette  Gyurcsány ? Politikai  amnéziában  szenved ? Az  is  lehet,hogy  igaza  is  van ? Orbán  a  diktatúra  felé  megy ? Csak  csodálkozom,hogy  egy  ember  ennyire  megváltozik. Sok  MSZP-és  és  volt  MSZMP-és  jobboldalon  van  Debreczeni  baloldalról  támadja  Orbánt' 

Politikai értelemben betegnek, gonosztevőnek titulálta Orbán Viktort Debreczeni József a Demokratikus Koalíció kongresszusán. A párt alelnöke lapunknak azt mondta, a kormány bukása után visszaállítják a demokratikus rendet. Hogy miként, azt még nem tudja, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy drámai lesz a vég. Debreczeni politikai hibának tartja, hogy az LMP az Ellenzéki Kerekasztalhoz sem akar leülni.
- Azt mondta, a kampánynak még nincs itt az ideje. Mégis, az Avas-lakótelepi DK-s valóságshow korteskedésnek tűnt.

– A velünk nem rokonszenvező média rosszhiszeműen közelített a miskolci akcióhoz. Helyben viszont pozitív volt a beköltözés hatása.

- Nem rosszhiszeműség kérdése, hiszen Gyurcsány is úgy fogalmazott: gejl is tud lenni egy ilyen akció. Az is lett.


Mester Anett felvétele
– Azok közé tartozom, akik aggódtak emiatt.

- Gondoltam. Láttam önről egy fényképet: egy miskolci villanyoszlop tövében áll párttársai mellett, fogja az aktatáskáját, és rezignáltan néz maga elé.

– Biztos azért, mert már fájt a térdem. Nemrég műtötték.

- Biztos. Egykori MDF-es párttársával, Elek Istvánnal nyílt levelekben azon vitatkozott, hogy szükség lenne-e nagykoalícióra az Orbánon túli világban. Ön ezt tagadja. Barátja legújabb írásában úgy vélekedett, az együttműködési készséget nem a mai Fidesznek kell jelezni, hanem a vereséget szenvedett és a vereségből tanulni kész jobboldalnak. Olvasta?

– Jól hangzik. Meg az is, amit Bajnai mondott, hogy a jobboldali szavazókkal kell együttműködni. Azt azonban csupán politikai erőkkel lehet, és a demokratikus jobboldal politikailag ma üres halmaz, nincs ilyen Magyarországon. Ha megjelenik a színen, akkor természetesen kooperálni kell vele alkotmányos kérdésekben.

- Elek az LMP egyik alapítója, tanácsadója, ön a Demokratikus Koalíció alelnöke. Vitájuk iskolapéldája annak, hogy az ellenzék gyenge, széttartó, képviselőinek nehéz lesz közös hangot találniuk egymással.
Régi ismeretség fűz Elek Pistához, ma is tisztelem őt. 
Tovább > http://www.168ora.hu/itthon/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése