2012. február 1., szerda

Orbán Viktornak és a kormánytagoknak nem nőtt a vagyonuk 'Kevés a fizetésük?

                     Orbán  Viktor  vagyona  nem  változott  jelentősen ' Miért ? Lehet,hogy  jó  példát  akar  mutatni  a  többi  politikusnak.Az  is  lehet , hogy  nincs  nagy  fizetése.Érdemes  elolvasni  a  vagyonnyilatkozatát '

Budapest, 2012. február 1., szerda (MTI) - Nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben Orbán Viktor kormányfő vagyoni helyzete; egyedül a könyvkiadásból származó eseti jövedelme változott, amely viszont nagy mértékben csökkent - derül ki a miniszterelnöknek a tavalyi évet tükröző vagyonnyilatkozatából, amelyet keddről szerdára virradó éjszaka tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
    A dokumentum szerint Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a miniszterelnök feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméter belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. Értékpapírban, takarékbetétben elhelyezett megtakarítása és autója továbbra sincs a politikusnak. A házastársával közös számlán csaknem ugyanannyi pénz van, mint egy évvel ezelőtt, amikor legutóbb nyilatkozott vagyonáról Orbán Viktor: akkor 968 ezer forintot tüntetett fel, most kevéssel több, mint egymillió forintot. Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része.
    Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan ideig felfüggesztette.
    Míg mindemellett 2010-ben volt 6,3 millió forint könyvkiadásból származó eseti jövedelme is, addig 2011-ben ez 248 ezer forintra csökkent.
                        A  kormánytagok  vagyonnyilatkozataiból  azt  lehet  megtudni,hogy  soknak  nem  nőtt  jelentősen  a  vagyona.Ezt  azt  jelentheti,hogy  kevés  a fizetésük ? Mikor  emelik  a  fizetésüket ?

Budapest, 2012. február 1., szerda (MTI) - Ugyanannyi ingatlanjuk van az országgyűlési képviselő kormánytagoknak, mint egy évvel ezelőtt - derül ki a szerdára virradó éjszaka közzétett, a 2011-es évet bemutató vagyonnyilatkozatokból. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tavaly növelni tudta takarékban elhelyezett megtakarítását, Navracsics Tibor pedig összességében csökkentette tartozásait. A miniszterelnök-helyettesnek és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek is volt havi jövedelme a Heti Választól.
    Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek, közigazgatási és igazságügyi miniszternek továbbra is egy budakeszi ház szerepel a nevén - felerészben -, és megvan még a 2006-ban vásárolt Renault-ja is.
    Banki tartozása ugyanakkor némiképpen emelkedett: míg a tavaly közzétett vagyonnyilatkozatában 10,35 millió forintot tüntetett fel, az ideiben 10,71 milliót. Magánszemélyekkel szembeni tartozása viszont 4-ről 2,5 millió forintra csökkent.
    Jövedelemnyilatkozatában újdonság, hogy havi 25 ezer forintot kapott cikkírásért a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft.-től.
    Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nevén továbbra is két balatoni ingatlan van: egy balatonakarattyai ház és egy csopaki üdülő.
    A mindenkori képviselői alapdíj hat havi összegét meghaladó készpénze másfélmillió forintra emelkedett a 2011-ben feltüntetett 1,2 millióról. Nőtt a tárcavezető bankszámlán lévő pénze is: 3-ról 3,8 millió forintra. Emellett továbbra is van egy 14 millió forintos, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése. Tartozása nincs. Még mindig az övé a Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet Kft.
    Ahogyan Navracsics Tibornak, úgy Matolcsy Györgynek is járt jövedelem a Heti Válasz szerkesztőségétől. A nemzetgazdasági miniszter havi 50 ezer forintért publikált a lapnak.
    Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ingatlantulajdona sem változott: továbbra is karcagi ingatlanjai vannak - köztük több szántó -, és egy budapesti, IX. kerületi lakás egy része az övé. A tárcavezetőnek még mindig egy 2007-ben vásárolt Toyota Corollája van. A nagy értékű ingóságok között továbbra is feltüntet egy hatezer kötetes könyvtárat.
    Takarékbetétben elhelyezett megtakarítása egymillió forinttal nőtt: 500 ezerről másfélmillióra. Tartozása ahogyan 2010-ben, 2011-ben sem volt.
    Hende Csaba honvédelmi miniszternek továbbra is három - közös tulajdonú - ingatlanja van: egy szombathelyi és egy budapesti, II. kerületi ház, valamint egy vaskeresztesi szőlő. Megvan a 2002-ben vásárolt Mitsubishi Carismája is.
    A bankszámláján lévő pénz azonban - mintegy 600 ezer forinttal - 7,5 millióra csökkent. A tavaly még feltüntetett 1,8 millió forintos, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése idén már nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Tartozása nincs.
    A nem országgyűlési képviselő kormánytagok már ezt megelőzően közzétették vagyonnyilatkozatukat a kormányzati portálon.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése