2012. február 18., szombat

Nem lesz pénz a nyugdíjakra az európai országokban '

                       Mint  nyugdíjas  aggódva  olvastam  el  ezt  a  cikket. Mert  Európában  felviszik  a  nyugdíj  korhatárt.Az  indok  észerű ' Növekszik  az  átlag  életkor.A  legutóbbi  válság  rámutatott  a  hiányosságokra.A  leggyorsabb  megoldás  a  korhatár  emelés.Mi  az  oka ? Egyre  kevesebb  a  gyermekek  száma.Ezt  megoldani  nagyon  nehéz  és  időigényes.Sőt  már  nem  is  divat  a  több  gyermek  vállalása.Elsősorban  gazdasági  az  ok. Szerintem   a  mentalitással  is  baj  van.Éljük  a  mának' Karrier  az  első ' És  még  sok  okot  lehet  mondani  annak  érdekében,hogy  megmagyarázzuk  miért  nem  nem  születik  több  gyermek.
               A  nyugdíjast  el  kell  tartani ' Hiába  dolgozott  40  évig  is  a  nyugdíjas.Az  állam  felélte  a  befizetett  összeget.Akik  dolgoznak  azok  tartják  el  a  nyugdíjast.Ez  azt  is  jelentheti,hogy  nagy  teher  lesz  a  társadalomnak  a  nyugdíjas.Lesz  egy  nyűg.Nem  egy  megbecsült  személy  lesz  a  nyugdíjas.Tovább  nem  fejtem  ki  az  álláspontomat.A  magyar  kormány  gondoskodik  a  nyugdíjasokról - hangzik  a  hivatalos  álláspont. Érdemes  elolvasni  a teljes  cikket.Hogyan  lehetne  fiatalnak  maradni ?Ez  volna  a legjobb  megoldás '

Az EU nem szólhat bele a tagállamok nyugdíjpolitikájába, azt tanácsolja mégis, hogy emeljék a nyugdíjkorhatárt. A szakszervezet szerint nem ez a jó megoldás.

Az Európai Unió egésze és az egyes tagországoknak is szembe kell nézni a ketyegő nyugdíjbombával, és meg kell hozniuk a szükséges reformokat nyugdíjrendszereik fenntarthatósága érdekében. Ez az egyik sarkalatos megállapítása annak a Fehér Könyvnek, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Bizottság „az elégséges, biztonságos és fenntartható nyugdíjak” tárgyában. A mintegy 40 oldalas anyag a 2010 júliusában kiadott Zöld Könyv folytatása.
A mai nők és férfiak hosszabb ideig élnek, ezért hosszabb ideig kell aktívnak lenniük és többet kell félretenniük a nyugdíjas évek előtt, különben öreg korukra nem számíthatnak tisztességes és elégséges nyugdíjra, mert nem lesz miből fedezni a felmerülő többletköltségeket – állapítja meg a Fehér Könyv. (A várható élettartam 2060-ra 5-7 évvel is magasabb lehet a jelenleginél, és éves szinten kétmillió fővel nő évente az EU-ban a 60 év felettiek tábora, kétszer gyorsabban, mint a 2000-es évek elején. Eközben a 20 és 59 év közöttiek száma a következő évtizedekben évről-évre csökkenni fog.)
Andor László uniós foglalkoztatási biztos a könyv ismertetésekor hangsúlyozta: egyidejűleg több olyan kezdeményezésre van szükség, amely biztosítja a nyugdíjak értékállóságát és a mai fiatalok majdani nyugellátását. Biztosítani kell azt is, hogy a rövidebb-hosszabb ideig külföldön dolgozók nyugdíjhoz való jogai ne sérüljenek.
Teljes cikk : http://fn.hir24.hu/gazdasag/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése