2012. február 14., kedd

200 kilométert meneteltek, hogy felrázzák az országot.Sikerült ?

                          Tiszteletre  méltó  az  Éhségmenet  résztvevőinek  a célja.200  kilométert  gyalogoltak  télen,hogy  felrázzák  az  országot.A  szegénységre,a  munkanélküliségre  irányították  a figyelmet.A  kormány  nem  várta  őket  tárt  karokkal.Sikerült  elérniük  a  céljukat ?Felrázták  az  országot ? Három  hét  múlva  mi  lesz ? Az  alábbi  összefoglaló  az  Éhségmenet  budapesti  eseményeiről.A  kormány  szerint  a Start  programmal  megoldják  a munkanélküliséget.Jó  volna,mert  sok  magyarnak  nincs  munkája.Mi  a Fidesz  álláspontja  az  Éhségmenettel  kapcsolatban ?

Miskolc, 2012. február 5., vasárnap (MTI) - A Fidesz miskolci szervezetének elnöke szerint borsodi szocialisták szponzorálják azt az éhségmenetet, amely hétfőn indul el Miskolcról Budapestre; Sebestyén László  vasárnap, miskolci sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz sajnálja, hogy a menetben résztvevő, valóban nehéz sorsú embereket pártpolitikai célokra használja fel a lejáratódott MSZP.
    Az országgyűlési képviselő, a Fidesz miskolci elnöke úgy fogalmazott: "Gúr Nándornak, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökének a Gyurcsány és Bajnai kormányok idején egy egész céghálózat állt a rendelkezésére, hogy a megyébe érkező, foglalkoztatást segítő közpénzek felhasználása ellenőrizhetetlen legyen, akkor bezzeg nem segített éhségmenetet szervezni a Parlament elé".
    Előzőleg Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: támogatják azokat, akik a szélsőséges időjárás ellenére gyalog indulnak a fővárosba Miskolcról, hogy hallassák a hangjukat, akik akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: "munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért".
    Sebestyén László reagálásban arra hívta fel a figyelmet: a kormány az elbírált kérelmek alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csaknem 30 ezer ember közfoglalkoztatását segíti, a Belügyminisztérium pedig már 15 milliárd 387 millió forint értékben hagyott jóvá támogatási kérelmeket a megyében.
    Anélkül, hogy az úgynevezett éhségmenetben résztvevő, bár kissé félrevezetett polgármesterek jó szándékát bárki is kétségbe vonná, mégis meg kell jegyezni: az általuk képviselt kistérségek és települések, akár a "hagyományos", akár a kistérségi Start-munka mintaprogram, vagy a téli "átmeneti" közfoglalkoztatási lehetőségek tekintetében eddig is kiemelt kormányzati figyelmet és segítséget kaptak - fogalmazott Sebestyén László.
    Gúr Nándor vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP segíteni fogja azokat a borsodi polgármestereket, akik hétfőn gyalog indulnak Miskolcról Budapestre, hogy tükröt mutassanak a kormánynak: nem engedhetik meg, hogy elforduljanak a tisztességes, tenni akaró emberektől. A menet a parlamenti ülésszak kezdőnapján, 13-án "demonstrációvá alakul" a budapesti Kossuth téren.
Összefoglaló az Éhségmenetről.Szavazás 



Szocialista dzsemboriba torkollott a Budapestre érkező "éhségmenet", de az eseményen részt vevő politikusok szerint szó sincs arról, hogy rátelepedtek volna a borsodiak akciójára, hiszen ugyanezt tette az LMP és a Szolidaritás Mozgalom is. Baja Ferenc "minden érzelmi indulata" azt diktálta, hogy ő is meneteljen, de aztán mégsem tette. A vonuláson az egykulcsos adó volt a közös ellenség 
HVG videó 

A résztvevők közül többen felszólaltak, és a kormány politikáját bírálták. A beszédeket többször félbeszakították az "Orbán, takarodj!" rigmusok.>Videó és képgaléria- fn.hu 

"Három hét gondolkodási időt adunk neki, mert úriemberek vagyunk, hogy eldöntse, mit akar. De utána visszajövünk. És nemcsak Borsod és Budapest, az egész vidék" – mondta Tóth Imre Miklós, az úgynevezett borsodi éhségmenet elindítója, miután a tiltakozó csoport megérkezett a Parlament elé. Hét nap alatt közel kétszáz kilométert gyalogoltak a szibériai hidegben a „Munkát, kenyeret!” elnevezésű tiltakozó akció tagjai. Videó és képgaléria



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése