2012. február 8., szerda

Hoppon maradtak a munkát kérő kövesdiek.Az Éhségmenet tovább halad '

            Sokat  nevettem  a  cikken  ' Nem  nevetni  való,mert  a  mezőkövesdiek  szempontjából  nem  nevetni  való. Én  a  cinizmuson  nevettem  vagy  a  mentalitáson ' Lesz  elegendő  közmunkahely  Magyarországon ? Erre  a kérdésre  még  nem  kaptam  választ.És  ha  nem  lesz  több  közmunka ?Kezdjük  elölről ?A  lényeg : az  Éhségmenet  halad  Budapest  felé '  Hajrá  fiuk ' Segítsen  nekik  aki  tud '
Kiderült, hogy nem keresnek hómunkásokat Mezőkövesden, a lapátolási munkát kifejezetten az éhségmenetnek tartogatták.
Ez úgy derült ki, hogy mintegy 30 ember álldogált szerdán reggel a mezőkövesdi polgármesteri hivatal épülete előtt munkára várva. Arra a hírre mentek oda, hogy kedden Tállai András önkormányzati államtitkár az éhségmenet tagjait köszöntve azt mondta, aki munkát akar, az kap is.

A szerdán reggel munkára jelentkező embereknek azonban nem tudtak mit mondani a hivatal dolgozói, ezért az éhségmenet egyik résztvevője, Nyakó István országgyűlési képviselő megpróbált eljárni az ügyükben. Mint azt az ÉszakOnline-nak elmondta, a hivatali illetékeseket végigjárva végül dr. Fekete Zoltán polgármesternél kötött ki. Ő először arról beszélt, az államtitkár kedden nem állította, hogy most azonnal mindenkinek tudnak munkát adni, várjanak ezek az emberek márciusig, akkor indul a Start program, onnantól kezdve mindenki dolgozhat, aki akar. Amikor viszont kiderült, hogy Tállai András keddi szavairól videofelvétel is készült, Nyakó István elmondása szerint a polgármester ígéretet tett arra, hogy intézik a hivatal előtt megjelent emberek ügyeit, felveszik az adataikat, munkát adnak nekik.
Végül nem így történt, a munkára váró emberek adatait valóban felvették, ám hazaküldték őket, mondván, várják meg a Start programot.

Mint arról kedden az ÉszakOnline is beszámolt, a hétfőn Miskolcról indult éhségmenet tagjait Mezőkövesden személyesen Tállai András államtitkár fogadta, aki kenyérrel - és mint utóbb kiderült - teának álcázott borral kínálta az elcsigázott gyaloglókat, majd munkát adott nekik: a két nap alatt mintegy 50 kilométert gyalogló emberek rövid pihenő után elkezdhették lapátolni a havat, megbízási szerződés alapján (a munkájukért kapott bért, illetve az ajándékba kapott kenyeret a helyi rászorulóknak ajánlották fel).

Nyeste László szocialista önkormányzati képviselő, aki kedden csatlakozott a havat lapátoló gyaloglókhoz, s ő maga is hányta a havat éjfélig, kijelentette: Tállai András és fideszes társai szociálisan érzéketlen, cinikus és képmutató provokátorok. Kizárólag az éhségmenet résztvevőinek lejáratása volt a céljuk, alkoholista, lusta csürhének beállítva a gyaloglókat. Szándékaikat mi sem bizonyítja jobban, hogy a mezőkövesdi önkormányzat egészen keddig nem keresett hirdetés útján hólapátoló munkásokat, az önkormányzati utak, járdák megtisztítását saját hatáskörben, egy-két közmunkással, de főleg gépekkel végeztették el.



Észak Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése