2012. február 16., csütörtök

Gyurcsány országértékelője'

                              Gyurcsány  országértékelője  sokkal  rövidebb  mint  Orbáné.Ebben  az  értékelőjében  Orbán  ellen  ír.Gyurcsány  jobban  ismeri  Orbánt  mint  mint  én.Csak  azt  mondom,hogy  figyelembe  kell  venni  azt  a  tényt,hogy  Orbánnak  nehéz  gyermekkora  volt.Kétszer  veszítette  el  a  választást,de  most  győzött.Új  Magyarországot  épít  fel,mely  jobb  lesz  mint  a  balliberálisok  Magyarországa.Jobb  lenne,ha  jobban  vigyázna  a szavaira,mert  ha  egyszer  Hagyó  Tünde  rááll,akkor  még  baja  lesz.Nem  várható,hogy  Gyurcsány  és  Orbán  között  hamarosan  béke  lesz.Gyurcsány  meddig  lesz  szabadlábon ?Gyurcsány  nem  fél ? 
A miniszterelnök szerint az a cél, hogy a középosztály kezében maradjon a hatalom.
Olvasom újra a tudósításokat, tényleg ezt mondta-e Orbán? Index.hu után Origo.hu majd Hir24.hu, de nagyjából mindegyik ezt írja. Ezt mondta? De ez nem lehet. Hiszen az Vona és nem Orbán. Vona volt az és nem Orbán, aki azt mondta, hogy ő, illetve pártja nem demokrata. Vagy Orbán sem?
Na jó, nem tettetem az álnaivot. Hiszen arról beszéltem a Demokratikus Koalíció kongresszusán is, hogy Orbán esküjét megszegve nem egész népében, hanem kizárólag a saját világlátását osztó felsőközéposztályban hisz és arra épít. De ez az állítás az én szövegemben következtetés volt. Az eddig folytatott politikájának elemzéséből származó ítélet. De Orbán mostani szövege több ennél: beismerés. Önleleplezés.
Kezdjük az elején. Orbán proli sorból jön. Munkás szülők, sok gürcölés, nehéz vidéki élet. Amolyan peremvidék. Nem gúnyolódom, miért tenném, én is innen jövök, talán száz kilométerrel arrébbról. Ha innen nézem keserű Orbán története, de nekem - elsősorban anyám miatt - kedves világ is.
Orbán iszonyatos utat járt be. Liberális ellenzékiek repülőegyetemét látogatta, egyikük lakásában a legenda szerint hosszabban lakott is. Dühödt és őszintének tűnő antikommunista, antiklerikális és antinacionalista volt. Amolyan zabolátlan liberális polgár. Aztán váltott. Nem egyszer, sokszor. Ma Pozsgayval és Szűrössel tapsoltatja magát, a keresztény (keresztyén) egyházakat mintha a kezéből etetné, és nem kétséges, virtigli nacionalista lett, a magyar neki a felsőbbrendűség szinonimája.  
Emlékeznek? 2008-ban a szociálisnak hazudott népszavazás előtt Orbán ellenzéki vezérként arról papolt, hogy a népszavazáson a középosztály szövetséget kötött a rászorultak sokaságával. Na, most láthatjuk, mit ér Orbánnál a szövetség. A középosztálynak addig kellettek a rászorultak, amíg ez utóbbiak kikaparták a gesztenyét a tűzből. Ha meg már hatalomba került a középosztály felkent képviselője (Orbán Viktorról írok), akkor a hajléktalant bezsuppolom, a munkanélkülit megalázom, a rokkantnyugdíjast csalóvá minősítem. Ó, mily dicső erkölcsi magasság ez?!
Ma azt mondta Orbán, hogy nekik, csak nekik, a kereszténynek remélt (hitt, gondolt, erőszakolt?) középosztálynak lehet csak joga kormányozni Magyarországot. Tényleg gazember Orbán. Nem Simicska miatt. Azért is. Nem Nyerges miatt. Azért is. Hanem azért, mert azt üzeni anyjának és apjának – mellesleg az enyémeknek is -, hogy Ti nem kelletek. Ti dolgozzatok, de többet ne akarjatok. Kádár is ezt mondta. Csak ellenkező előjellel. Ő kizárta a polgárt, Orbán kizárja a munkást a népképviseletből. Mindkettőből elég. Sajnálom, megvetem őket. Kádár proletárdiktatúrát, Orbán keresztény-konzervatív diktatúrát akar.
Mi köze van hozzájuk a demokratáknak?
Forrás : https://www.facebook.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése