2012. február 29., szerda

Kuncz Albert kontra Dr. Márfi Gyula. Kinek van igaza ?

                      Nagyon érdekes Kuncz Albert  és Dr. Márfi  Gyula  érsek  levelezése  a naplo-online.hu-n.Két  homlokegyenest  eltérő  vélemény  csap  össze.Az  érezhető,hogy  a  katolikus  egyház  lett  egy  vezető  egyház  Magyarországon. Majdnem  azt  írtam , hogy  államegyház.Nem  államegyház  a  katolikus  egyház,de  nagy  a befolyása  a  kormányra.Ez  tapasztalható  az  új  törvényekben  is.Hoffmann  Rózsa  hitbuzgón  szolgálja  a katolikus  egyházat.Sikerült  bevezetni  a vallási  cenzúrát.Igaz  szélesítették  az  elismert  egyházak  létszámát,mert Nyugat és Amerika  nagyon  tiltakozott.Közismert  az  is,hogy  bevezetik  a kötelező  hittan  oktatást  is.Mint  az  1930-as  években.Az  abortusz  tilalom  és  a  házasság  fogalmának  a  visszaállítása.Nem  lesz  elfogadva  jogilag  az  együttélés  sem.Tovább  nem  folytatom,de  a  háttérbe  van  nagyon  sok PÉNZ.Nagyon  sok  pénzt  kapnak  a  történelmi  egyházak  a magyar  kormánytól.Pontosabban  fognak,mert  az  egykulcsos  adó  miatt  nem  kaphatnak.Ezért  módosítják  a törvényt.
              Érdekel  egy  téma. Köztudott,hogy  a katolikus  papok  egy  része  pedofil  hajlamú.Ők  taníthatják  a hittant?Én  egy  csalódott  katolikus  voltam.Olyan  katolikus  papunk  volt,aki  szégyent  hozott  ránk  és  az  egyházra.Nagyon  szerette  a nőket , volt  néhány  törvénykivüli  gyermeke is.Javára  írom,hogy  nem  volt  pedofil  hajlamú.A  nők  mellett  nagyon  szerette  az  alkoholt.A  Vatikántól  kapott  pénzt  amellyel  jól  kereskedett.Az  egyik  főbűne  az  volt,hogy  kiszolgálta  a  kommunistákat  is.Ráadásul  ügynök  is  volt.A  püspökség  nem  távolította  el  csak  nagy  nyomásra.Dr. Márfi  Gyula  ezt  írta a  levelében :
Én 67 éves vagyok, tehát éltem a kommunista rezsim idején. Attól, hogy nincs családom, még ismerhetem a mai családok problémáit. Sokkal több család avatott be gondjaiba és örömeibe, mint Ön hinné. 
                   Az  érsek  úr  miért  nem  házas? Milyen  bibliai  tanítással  tudja  bizonyítani? Péter  apostol  más  néven  Szent  Péter  is  házas  volt.Az  első  században  nem  volt  tiltva  a házasság.Az  egyik  pápa  határozta  el,hogy  a papok  nem  házasodhatnak.Ez  a pápai  törvény  ma  is  hatályban  van.Igaz  az  is,hogy  van  néhány  kivétel.De  figyeljék  meg  azokat  a  nemzetközi  botrányokat,melyekben  érintve  van  a katolikus  egyház.Két  levelet  olvashatnak.Kinek  van  igaza ? Mindenki  döntse  el  személyesen ' 
Tisztelt érsek úr!
Figyelmesen olvastam a január 11-én megjelent cikkét! Többszöri átolvasás után sem tudom elfogadni az ott megjelent állításait.
Részletezném:
"Negyven évig voltunk diktatúrában" - Valóban, de a családok sokkal nagyobb biztonságban voltak mint a rendszerváltás után. Ezt nem lehet megcáfolni, csak olyannak ki nem élt akkor, kinek nincs gyermeke, gyermekei, mint ahogy önnek sincs. Ezért nem tudhatja, hogy a mai családok a létminimum körüli fizetéséből, (szerencsés esetben nem munkanélküli) hogyan taníttatja, hogyan öltözteti, és nem utolsó sorban hogyan eteti gyermekeit, a rezsiről már nem is beszélek.
Nem értek egyet azzal a kijelentésével sem, hogy a idézem: "Tehát a család szétesése korábbi időpontra tehető." Nem tehető korábbi időpontra. Épp a mostani időpontra tehető! Létbizonytalanság, a gazdasági válság, a hiteltelen politikusok felelőtlen kijelentései, a családokat szétforgácsolja, szétmorzsolja, tönkreteszi. Veszekedés, válás a vége sajnos. Itt már a hit nem segít és nem is számít! Hiába is imádkoznék, a gyerekeknek enni kell adni, a számlákat ki kell fizetni.
A "túladagolt" szabadságról: Vagy van demokrácia, vagy nincs. Ha az emberek jogait korlátozzák, az egész egyszerűen nem demokrácia. A családokat egy, azaz egy "mélyütés" érte, és ezt nevezhetjük akár KO-nak is. Ezt az időszak 1998-tól napjainkig tart! Tisztelt érsek úr, itt valami "elszakadt". Eladósodott hitüket vesztett embereket látok nap mint nap. Elmondhatom, hogy az átkosban több ember járt a templomba, mint most. Ezt Ön is tudja. Vajon mi történt??? Talán nem a kommunista időszakra kellene ezt kenni, mert azt a legkönnyebb. Meg kellene keresni az igazi választ erre. Talán az egyháznak is meg kéne változni, arculatot váltani, a korral haladni, és így közelebb kerülni a fiatalokhoz, és a családokhoz. Szerintem ez a megoldás.
Tisztelettel!
Kuncz Albert
Forrás : http://naplo-online.hu/ 


Tisztelt Kuncz Úr!
Észrevételeire a következőket szeretném válaszolni:

1. Igaz, hogy az ún. Kádár-korban a családok nagyobb biztonságban éltek, mint napjainkban, de a jövő tartalékainak felemésztése akkor kezdődött: részben az abortuszpolitika és az ország társadalmi szerkezetének ártalmas megváltoztatása (elöregedés) által, részben a kölcsönök felelőtlen felvétele révén. Egyébként az ország eladósításának felgyorsítása nem 1998-ban kezdődött el, hanem 2002 után.

2. A demokráciának semmi köze a szabadság túladagolásához, amit szabadosságnak is nevezhetünk. Én nem a gyógyszer ellen beszéltem, hanem annak túladagolása ellen, nem a szabadság, hanem a szabadsággal való visszaélés ellen. A tolvajnak, a gyilkosnak és a szatírnak is megvan a maga "szabadsága", de ha ezt megvonjuk, még nem vétünk a demokrácia ellen.

3. Én 67 éves vagyok, tehát éltem a kommunista rezsim idején. Attól, hogy nincs családom, még ismerhetem a mai családok problémáit. Sokkal több család avatott be gondjaiba és örömeibe, mint Ön hinné. Az Ön gondjaival együtt tudok érezni és együtt is érzek. Ugyanakkor azt is tudom, hogy a családok problémái nem csak anyagi természetűek. Amikor egy négy-gyermekes családanya otthagyja férjét és gyermekeit, nem anyagi gondok miatt teszi. (Konkrét esetről beszélek.) A felelőtlen párkapcsolatok és az ezekből származó tragédiák okai sem anyagi természetűek elsősorban.

4. Hogy segít-e a hit a mindennapi életben vagy sem, azt talán a hívő emberektől kellene megkérdezni. Ők tudják, hogy segít.

5. Ami a jövőnket illeti, azért nem csak az egyház felelős, nem is csak az állam, hanem mindannyian. Mit vétettem én a családom ellen, és mit tehetek azért, hogy jobb legyen? Szerintem ezeknek a kérdéseknek őszinte felvetésével kezdődik a megoldás.

Tisztelettel köszönti:
Veszprém, 2011. január 11.
Márfi Gyula
veszprémi érsek
 
Forrás : http://www.naplo-online.hu/ 

Részletesen ír Bartus László  ITT '

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése