2011. december 22., csütörtök

Újraindul a Szabad Európa Rádió?

                 Újraindul  a  Szabad  Európa  Rádió?Ezt  a  hírt  közölte  egy  amerikai  csoport,mely  fogja  kérni  az  amerikai  kongresszust  az  ünnepek  után  a  Szabad  Európa  rádió  újraindítására.Ez  valószínű,hogy  Orbánnak  nem  tetszik.A  közmédia  elhallgatja  ezt  a helyzetet  is.Ez  is  támadás  Magyarország  ellen ?A  háttérben  kik  vannak? A  magyarországi  baloldaliak? Azt  nem  képzeltem,hogy  hogy  az  EU-t  és  USA-t  is  tudják  irányítani.Ezt  hogyan  tudja  megmagyarázni  Szijjártó? A  Klubrádiót  sikerült  megszüntetni.Orbán  felmérte  a  kockázatot?A  magyarok  elhiszik  amit  mond?Az  biztos,hogy  nem  lesz  jó  hírneve  Magyarországnak,ha  újraindul a  Szabad  Európa  Rádió'
Magyarország és a sajtószabadság iránt elkötelezett amerikaiak egy csoportja azt javasolja, hogy a Szabad Európa Rádió magyar adását 2012-ben indítsák újra.
A csoport az ünnepek után indítványát eljuttatja a Department of State (az Egyesült Államok külügyminisztériuma) és a Kongresszus megfelelő tisztviselőnek.

A terv a Klubrádió működésének ellehetetlenítése után fogalmazódott meg – értesült a 168 Óra online.

Az akció szervezői: Mark Palmer, az Egyesült Államok volt magyarországi nagykövete, (Ronald Reagan elnök beszédírója) és a magyar származású Charles Gati professzor, a Johns Hopkins Egyetem tanára.

Máris az amerikai közélet több prominense – demokraták és republikánusok egyaránt – támogatásukról biztosították a kezdeményezést. A 168 Óra újévi számában közöl az Orbán-kormány nemzetközi elszigetelődéséről interjút Gati professzorral, a Department of State volt főtanácsadójával.

Charles Gati és Mark Palmer
Forrás : http://www.168ora.hu/itthon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése