2011. december 30., péntek

Kíméletlen szavak Magyarországról a CNBC élő adásában .Felháborító ?

                 Felháborító  a  CNBC  adása ?A  Fidesz  szavazók  részére  igen.Biztosan  lesz  vélemény  nyilvánítás.Meglehet  tiltatni  az  ilyen  adásokat? Magyarországon  lehetséges,de  Amerikában  nem ' Ha  nem  tetszik  a  cikk,akkor  ne  olvassa  el '
Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt napok magyarországi eseményei kiváló sztorit szolgáltatnak a nemzetközi tudósítóknak. A CNBC gazdasági hírcsatorna péntek délelőtti élő műsorában több szakértőt megszólaltatva mutatta be a jelenlegi magyar helyzetet. Egyes közgazdászok úgy vélik, hogy a kormány jelenlegi magatartása miatt Magyarország teljesen magára maradhat Európában. Peter Attard Montalto, a Nomura elemzője szerint büntetőintézkedéseket is bevethetnek az ország ellen.
10:29: Mivel szankcionálhat minket Európa?

A CNBC műsorába később Peter Attard Montalto, a Nomura londoni elemzője kapcsolódott be. Rövid nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy a kormánynak jövőre 5 milliárd eurónyi külső forrásra lesz szüksége. Az államnak egyelőre van elég készpénze, két negyedévre körülbelül. Addig játszhatja a játékát a piacokkal - vélekedett a szakértő.

Montalto az élő adásban arról is beszélt, hogy a legfontosabb kérdés jelenleg, hogy a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor elfogadja-e a nemzetközi szervezetek (EU és IMF) feltételeit a hitelkeretért cserébe. Úgy véli, hogy csak egy igazi válság után (a krízis kicsúcsosodása után) fogja a kormány elfogadni az IMF és az Európai Unió feltételeit.

Riporter azon kérdésére, hogy Európa milyen intézkedésekkel büntetheti meg Magyarországot, a Nomura közgazdásza úgy felelt: ez egy érdekes kérdés, alapesetben a kormányok nem mennek szembe az európai intézményekkel. Az Európai Központi Bank elzárhatja a swapvonalat - vázolta az EKB lehetőségeit a szakértő, aki arra is kitért, hogy Magyarországot igazán csak jövőre fogják "megütni" a megszorítások.

Peter Attard Montalto beszélt a magyar kormányt ért külföldi, kemény hangvételű kritikákról is, felidézve az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton levelét. Múlt héten találkoztam amerikai befektetőkkel, és körükben felvetődtek ezek az aggodalmak, amelyek Magyarországot övezik. Itt említhetjük példaként Paul Krugman közgazdász professzor legutóbbi, Magyarországgal foglalkozó blogbejegyzéseit is - mondta az elemző. A részleteiben ma nyilvánosságra került Clinton-levélben a külügyminiszter úgy fogalmaz, hogy sajnálja, hogy a kormány nem gondolt újra bizonyos törvényeket.

2011.12.12 15:28 Kemény vélemény Magyarországról a Nobel-díjas közgazdásztól
Kíméletlen szavak Magyarországról a CNBC élő adásában
Peter Attard Montalto a CNBC pénteki műsorában.


Téma lett Magyarország

A Financial Times külön tudósításban számol be az aktuális magyarországi fejleményekről. Magyarország várhatóan újra szembemegy a nemzetközi szervezetekkel, amikor pénteken a Parlament megszavazza az új jegybanktörvényt, ami beleavatkozik az MNB függetlenségébe - írja a lap pénteki számában.

A piacok eközben az FT cikke szerint idegesen figyelik a magyar eseményeket, erre utalnak a legutóbbi aukciós eredmények.

A Wall Street Journal szerkesztőségi blogja is külön bejegyzésben foglalkozik a tegnapi kötvényaukciókkal. Az új IMF-megállapodást övező bizonytalanságok miatt gyengélkedik a forint és emelkednek az állampapírhozamok - írja a blog. A mai aukciók magas hozamai azt mutatják, hogy a befektetők kezdik árazni az új hietlkeretről szóló tárgyalások kudarcát - idéz egy név nélkül nyilatkozó elemzőt a blog. Az Erste Bank elemzői szerint hamarosan kétszámjegyű hozamokkal találkozhatunk a magyar állampapírok piacán.
Tovább : http://www.portfolio.hu/gazdasag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése