2011. december 3., szombat

Honnan lesznek munkahelyek?

Biztosan  sokakat  érdekel  a  kérdés  válasza: Honnan  lesznek  munkahelyek ? A  kormány  szerint  lesz,de  a  válság  miatt  nem  növekszik  az  előre  eltervezettnél.Pontosan  fogalmazva: nem  lesz  annyi  munkahely  amit  elterveztek.A  kormány  mindent  megtesz  annak  érdekében,hogy  mindenkinek  legyen  munkahelye.2012-ben  sokakat  vissza  vezérelnek  a  munkapiacra.Vajon  lesz  munkahelyük ? A  kormány  válasza  az,hogy  igen.


A következő évek lehetőségeiről és a hazai kis- és középvállalkozások sorsáról és a foglalkoztatásban betöltendő szerepükről is szó volt az MTA Közgazdaságtudományi Intézet által, november 30-án megtartott műhelykonferencián. A konferencián résztvevő előadók többek között arra keresték a választ, hogy a versenyképességben és munkahelyteremtésben kulcsszerepet játszó „gazellák" miképp válhatnak a következő évek gazdaságpolitikájának szerves részévé.
Az utóbbi hónapok válságos időszaka rávilágított arra, hogy az elkövetkezendő évek gazdaságpolitikája átgondolásra szorul. Mind a politikai életnek, mind a gazdaság meghatározó szereplőinek elemi érdeke a növekedés újraindítása, felpörgetése, amely munkahelyteremtéssel és a növekvő foglalkoztatással érhető el. (A foglalkoztatás növelése a jövő évi költségvetésnek is kiemelten fontos eleme.)
munkahelyteremtés, foglalkoztatás, konferencia
Szepesi Balázs
Szepesi Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárság titkárságvezetője, és Fazekas Károly, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézet igazgatója nyitotta meg 2011. November 30-án azt az MTA KTI által szervezett konferenciát, amelyen az intézet a „Munkaerő-piaci előrejelzések készítése, szerkezetváltási folyamatok előrejelzése" elnevezésű program kapcsán számolt be a hazai kis- és középvállalkozások szerepéről a foglalkoztatottságban. A konferencián - a projekt eddigi és várható eredményeinek részletes ismertetése mellett - a résztvevő előadók többek között arra keresték a választ, hogy a versenyképességben és munkahelyteremtésben kulcsszerepet játszó „gazellák" miképp válhatnak a következő évek gazdaságpolitikájának szerves részévé.
Tovább : http://www.piacesprofit.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése