2011. december 3., szombat

Íme a világ és a magyarok igazi urai '

Kik  lehetnek  a  legbefolyásosabb  emberek  a  földön?Ez  a  kérdés  élénken  érdekli  az  embereket.Összeállítanak  egy  listát . Lehet,hogy  ez  lista  a  valóságos.de  az  is  lehet,hogy  nem.Lehet  gondolkozni  és  véleményt  mondani.Minket  magyarokat  az  is  érdekel,hogy  Magyarországon  kik  lehetnek  a  legbefolyásosabb  ember.Az  alábbiakban  erről  olvashatunk '

A világ legbefolyásosabb embere a Forbes magazin listája szerint Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. A megtisztelő címet valószínűleg annak köszönheti, hogy döntéseivel alapvetően befolyásolhatja a Föld 7 milliárd lakójának mindennapi életét. De vajon kinek van ilyen döntő hatása a magyar lakosság életére? A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte, kik lehetnek a legbefolyásosabb magyarok.
Barack Obama újra a csúcson! Az Egyesült Államok elnöke tavaly a Forbes legbefolyásosabb emberek listáján a második helyre szorult a kínai elnök, Hu Csin-tao mögött. Bár az elnök politikailag meggyengült, ám mégiscsak ő a világ legdinamikusabb gazdaságának és a világ legnagyobb hadseregének irányítója. A korábbi listavezető Hu Csin-tao most csak a harmadik lett, pedig ő a Föld legnépesebb országának első embere. Ennek ellenére megelőzte őt Vlagyimir Putyin, orosz miniszterelnök is, aki nagy valószínűséggel hamarosan ismét elnök lesz.


A listán számos meglepetés található. XVI. Benedek pápánál befolyásosabbnak számít például Abdullah szaudi király, aki a Föld olajkészleteinek jelentékeny része felett rendelkezik, valamint a Microsoft vezetője, a világ egyik leggazdagabb embere Bill Gates. Meglepő, hogy a világ tíz legbefolyásosabb embere közé beverekedte magát Mark Zuckerberg a Facebook alapítója, aki a lista készítői szerint nagyobb hatással van a Föld lakóinak életére, mint David Cameron brit miniszterelnök. Zuckerberg tavaly még csak a lista 40. helyén szerénykedett.

A mindenható Steve Jobs halála után a világ legértékesebb cégét, az Apple-t irányító Tim Cook csak 58. a listán, nála nagyobb hatással bír a világ ügyeire Joaquin Guzman Loera az Egyesült Államokba hatalmas mennyiségben kábítószert szállító Sinaloa Kartel feje. Érdekes a lista utolsó helyén álló ember Alisher Usmanov is. Ő Oroszország egyik leggazdagabb embere, az Arsenal futballklub egyik tulajdonosa.

Ha hasonló listát kellene összeállítanunk Magyarországon, azt is egy politikus, Orbán Viktor miniszterelnök vezetné. Mögötte a magyar gazdaságpolitika irányítója, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, valamint az állami vagyongazdálkodásért, az infokommunikációért valamint a magyar és uniós forrásokból megvalósuló fejlesztésekért felelős miniszter, Fellegi Tamás szerepelhetne a listán. A magyar lakosság mindennapjaira másik három kormánypárti politikus, Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke és Lázár János, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője is nagy hatással van nyilatkozataival, törvényjavaslataival.

Csak a politikusok, azaz a törvényhozó és végrehajtó hatalom képviselői után szerepelhetnének a listán a közjogi méltóságok. Az igazságszolgáltatást Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint Polt Péter, legfőbb ügyész képviselhetné képzeletbeli listánkon. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke nélkül sem lehet teljes a lista, hiszen a jegybank kamatpolitikáján keresztül döntő mértékben hat a komoly adósságállománnyal küszködő lakosság életére.

A negyedik hatalmi ág, a média, így legbefolyásosabb képviselőit hiba lenne lehagyni a legbefolyásosabb magyarok listájáról. Közülük azonban kétség kívül Szalai Annamáriáé lenne a vezető szerep, hiszen ő irányítja a médiát ellenőrző hatóságot. A legtöbb embert két országos kereskedelmi tévécsatorna, az RTL és a TV2 éri el, így vezetőik Dirk Gerkens és Simon Zsolt is tagja lehetne a listának.

A legbefolyásosabb magyarok listájáról nem hiányozhatnak a leggazdagabb üzletemberek sem. A 155 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Csányis Sándor, az OTP első embere, valamint Demján Sándor a TriGránit vezetője.
Forrás : http://penzcentrum.hu/karrier/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése