2011. december 30., péntek

Orbán kontra Barroso lesz 2012-ben?

                    Mi  lesz  2012-ben  a magyarokkal ? Orbán  kontra  Barroso ? Ki  fog  győzni ? Orbán  Viktor ? Magyarországon  csak  Orbán  győzhet.Mert  a  magyarok  megállnak  a saját  lábukon.Ezt  Orbán  jelentette  ki.Valószínű,hogy  háború  lesz,mert  az  Országgyűlés  elfogadta  az  új  Jegybanktörvényt.Ez  válasz  Barrosónak. A  magyarok  felsorakoznak  Orbán  Viktor  mögé  és  vállalják  a  következményeket  is.Akármi  következik  is  a  magyarok  kitartanak  Orbán  mellett,mert  ez  történelmi  hagyomány.Aki  nem  az  hazaáruló  lesz.A  nyugati  demokráciának  van  még  két  napja  és  eltűnik  a  történelem  sűlyesztőjében.Orbán  Viktor  legyőzi  az  ellenségeit  és   Magyarországon  egy  dicsőséges  időszak  lesz.Orbán  Viktor  előre  megírta  a  forgatókönyvében.Magyarok  hisznek  Orbán  Viktornak .Milyen  szépen  hangzik : 
a magyar jogalkotásba senki sem szólhat bele, nincs olyan a világon, aki megmondhatná "a magyar nép választott képviselőinek, milyen jogszabályt alkothatnak és milyet nem".
Hírek ' Olvassa  el  a  cikkeket ' 


Barroso válaszolt Orbán levelére 



José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke válaszolt az Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől kapott levélre - közölte pénteken az MTI-vel Joe Hennon, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény ügyeletes szóvivője.
Tovább : http://profitline.hu/  


      

Orbán: az IMF megállapodás nélkül is megállunk a saját lábunkon 

A tervek szerint január elején megkezdődnek a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a tárgyalások, amelyek fontosak, de nem húsbavágóak - mondta Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök az interjúban kijelentette azt is, hogy a magyar jogalkotásba senki sem szólhat bele, nincs olyan a világon, aki megmondhatná "a magyar nép választott képviselőinek, milyen jogszabályt alkothatnak és milyet nem". 


A külföldi kritikákat firtató felvetésre a kormányfő közölte: arra van lehetőség, hogy ha a magyar parlament olyan törvényt alkot, amely általa vállalt nemzetközi szerződésekbe ütközik, akkor az, akinek ez sérelmet okoz, felléphet a jogszabállyal szemben, de csak azután, hogy az megszületett. Megismételte, hogy ma az Európai Unióban körülbelül 750 olyan eljárás van folyamatban, amelyet az unió bizottsága indított a tagállamokkal szemben, mert álláspontja szerint azok a közös jogot sértő törvényeket, kormánydöntéseket hoztak. "Ránk 14 esik ebből. Mi a legjobb diákok vagyunk" - jelentette ki, hangsúlyozva, hogy nem szabad az "összeesküvés-elmélet szemüvegén" keresztül nézni a világot, mert abból "egy bunker, egy kettős fedezék" következik, és egy nép nem élhet "bunkermentalitással és kettős fedezék mögött".
    
"A saját céljainkat kitűzzük, a saját céljainkat elérjük, és ha valaki jó tanácsokkal segít bennünket, azt megköszönjük, ha az utunktól el akar téríteni, akkor pedig udvariasan elhárítjuk" - összegezte véleményét.

Elfogadta az Országgyűlés a jegybanktörvényt, így Orbán Viktor új alelnököt nevezhet ki. Megszavazták azt a javaslatot is, amely lehetővé teszi az MNB és a PSZÁF összevonását.


293 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett - elfogadta az Országgyűlés új jegybanktörvényt. Ez alapján új, a kormányfő által jelölt alelnöke lehet a Magyar Nemzeti Banknak (MNB), hétről kilencre nőhet a monetáristanács-tagok száma, és ismét igazgatóság jön létre az MNB-ben.
Korábban az Országgyűlés az Európai Központi Bank (EKB) véleményére hivatkozva több ponton módosította a kormány által benyújtott, január 1-jétől hatályos jogszabályt, amelynek visszavonását levélben kérte Orbán Viktortól az Európai Bizottság elnöke. Rogán Antal, a gazdasági bizottság fideszes elnöke zárszavában azt hangsúlyozta, hogy az EKB véleményét több mint kilencven százalékban figyelembe vették. Így államfői kinevezés helyett továbbra is az Országgyűlés választhatja meg a monetáris tanács tagjait, az MNB elnökén és alelnökein kívül.
Tovább : http://hvg.hu/gazdasag/

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése