2011. október 21., péntek

Miért lett eltitkolva Magyarország államadóssága?

             Miért  lett  eltitkolva  Magyarország  államadóssága?Nem  tudom.De  az  ilyen  módszerek  1989  előtt  voltak  alkalmazva 'De  mi  egy  új  Magyarországban  élünk  vagy  élni  fogunk.Vagy  csak  egy  alkalmazottnak  a  hibája?Az  biztos ,hogy  nőtt  az  államadósság.A  kormány  szerint  nincs  ok  az  aggodalomra.

Egy hónap alatt majdnem ezer milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés bruttó adóssága jórészt a forint gyengülésének köszönhetően. Érdekesség, hogy az évek óta megszokott gyakorlattal ellentétben ezúttal nem adott ki közleményt az adósság alakulásáról az ÁKK, és a szervezet honlapján is csak egy eldugott táblázatban szerepelnek a szeptemberi adatok. A kormány szerint nincs gond, majd az év végi számot kell megnézni.

21 068,6 milliárd forint volt szeptember végén a központi költségvetés bruttó adóssága, ez 967 milliárddal volt magasabb, mint egy hónappal korábban. Ennél magasabb eddig csak egyszer, idén májusban volt az adósság, akkor 21 116,5 milliárddal tartoztunk. Aztán jött a júniusi nagy adósságcsökkentés, amikor a kormány a magánnyugdíjpénztári portfólióban lévő kötvényeket bevonta, amivel 19 577,9 milliárdra csökkent az adósság. 
Tovább : http://www.mfor.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése