2011. október 24., hétfő

Magyarország elbukott az ENSZ szavazáson '

Magyarország  elbukott  az  ENSZ  szavazáson 'Sajnos  Magyarország  már  az  első  szavazáson  kiesett 'Ez  tény 'Miért? A  kormány  szerint  a  szocialisták ' De  az  biztos,hogy  ez  egy  kínos  bukás.Orbán  propagandája  nem  volt  elég 'De  ezt  is  meg  lehet  magyarázni ? Igen.Nekem  eszembe  jut  egy  megállapítás: Magyarázom  a  bizonyitványom 'De  Azerbajdzsán  több  szavazatot  kapott  mint  Magyarország? Még  ilyet 'Szlovénia  is  megelőzött  bennünket ?Ennyire  nem  vagyunk  népszerűek ? Ki  látott  még  ilyet ?Kelet  felé  megyünk ?Érdekes  Martonyi  magyarázata.Én  felháborodok,a  többség  lehurrog.Kibírom 'Orbánt  nem  lehet  kritizálni?Lehet,de  többség  Orbánt  támogatja . De  mit  mondanak  a  tények ?Ezt  lehet  is  másképp  magyarázni ?  Igen,lehet'

Nem leszünk nem állandó ENSZ BT-tagok 
Magyarország 52 szavazatot kapott, s ezzel kiesett pénteken az ENSZ-közgyűlésben a Biztonsági Tanács öt új, nem állandó tagjáról tartott szavazás első körében.
A kelet-európai mandátumról folytatandó szavazás második körébe a 74 szavazatot kapott Azerbajdzsán, és a 67 voksot összegyűjtő Szlovénia került.
Az öt mandátumért folyó versengésben Pakisztán, Marokkó és Guatemala már az első fordulóban bebiztosította helyét a testületben. A pakisztániak éppen hogy csak megkapták az ehhez szükséges kétharmadot, vagyis a 129 voksot, Marokkó 151, Guatemala pedig 191 szavazatot kapott.
Az afrikai régió mandátumáért Mauritánia és Togó továbbra is versenyben áll egymással.
MTI

ENSZ BT: Magyarország kiesett, Togónak sikerült

Togót megválasztották a Biztonsági Tanács új, nem állandó tagjának az ENSZ-közgyűlésben tartott szavazás harmadik fordulójában. A kis afrikai állam 131 szavazatot gyűjtött össze, ami több mint kétszerese a Mauritániára leadott 61 voksnak. 
Tovább : http://atv.hu/cikk/ 

Martonyi az ENSZ-szavazásról: "Mindig tudtuk, hogy hátránnyal indulunk"

Martonyi János találkozott Ban ki Mun ENSZ-főtitkárral, akivel közösen részt vett az emberi jogi ügyekben ENSZ-szervekkel együttműködő személyek elleni fenyegetésről és megtorlásról szóló rendezvényen.

"Nem vagyok csalódott, én korábban is realista voltam. Mindenekelőtt azonban azt hiszem, hogy gratulálni kell azoknak, akik még versenyben vannak - jelentette ki a külügyminiszter, miután a Közgyűlésben a harmadik szavazási forduló sem tudta még eldönteni, hogy Szlovénia vagy Azerbajdzsán lehet-e januártól a Biztonsági Tanács nem állandó tagja. "Úgy tűnik, hogy ez egy nagyon szoros verseny lesz és nem tudjuk megmondani, hogy meddig tarthat még" - fűzte hozzá.

A magyar diplomácia vezetője köszönetet mondott azoknak az országoknak, amelyek a szavazatukkal támogatták Magyarországot és azoknak a kollégáinak és munkatársainak, akik erejüket, energiájukat, idejüket nem kímélve dolgoztak azon, hogy a magyar diplomácia globális nyitása sikerüljön, amelynek a biztonsági tanácsi kampány egy része volt.

"Mindig tudtuk azt, hogy - több okból is - hátránnyal indulunk. Egyrészt, jóval később kezdtük a kampányt, másrészt azt is érzékeltük, hogy nincsenek olyan eszközeink, mint esetleg más jelölteknek. Egy biztos: pozitív, etikus és nagyon-nagyon takarékos kampányt folytattunk. Egyetlen egy fillért nem kértünk és nem kaptunk a költségvetéstől erre a célra, mindent a saját erőforrásainkból oldottunk meg" - jelentette ki a külügyminiszter, méltatva a magyar diplomaták többletteljesítményét és azt, hogy a kampányon keresztül Magyarország nagyon sok állammal felvette a kapcsolatot.

"Mindig azt mondtam, hogy a felkészülés ebben az esetben talán fontosabb, mint a végeredmény, a kampány fontosabb, mint az, hogy végül bekerülünk-e a biztonsági tanácsba. A lényeg az, hogy nagyon sok országba eljutottunk, nagyon sok országgal kapcsolatot teremtettünk, megismertettük őket Magyarországgal, a kultúránkkal, a történelmünkkel, a tapasztalatainkkal, a hozzájárulásunkkal a globális problémák megoldásához" - mondta Martonyi János.

"Nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy tovább fogjuk folytatni azt, amit globális nyitásként hirdettünk meg. Még nagyobb erőfeszítéssel, még jobban fordulunk a világ felé. Nemcsak Ázsia felé, hanem Afrika és Dél-Amerika felé is. Nyitni akarunk a világra" - hangsúlyozta a külügyminiszter. "Ha a Biztonsági Tanácsba beválasztottak volna bennünket, akkor még egy többlet felelősségünk lett volna, de e nélkül is ugyanezt fogjuk tenni és sokkal érzékenyebbek leszünk a világ gondjai és kihívásai iránt, mint korábban" - fűzte hozzá.

Martonyi János hangsúlyozta, hogy Magyarország a jövőben is kész lesz megpályázni a BT-tagságot, mert továbbra sem akar lemondani arról, hogy a világszervezet legfontosabb döntéshozatali szerveiben jelen legyünk. A külügyminiszter rámutatott, hogy néhány napon belül Bogyai Katalint fogják megválasztani az UNESCO közgyűlésének elnökévé. Hangsúlyozta, hogy és Magyarország egy sor nagyon fontos ENSZ-intézményben jelen van és a nemzetközi életben változatlan intenzitással részt fog venni.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése