2011. október 16., vasárnap

740 milliós lakása van, de koldul a színész

97  éves  létére  tud  még  koldulni ?Igaz,hogy  alapítványoknak  adja,ez  egy  szép  és  nemes  cél ' Már  17  éve  koldul.Özvegy  is  lett.Koldulással  tölti  el  az  idejét.Pénzünk  ha  nem  is  lenne ,de  jó  volna  ha  mi  is  97  éves  korig élnénk   '

New York - Bár nagy jólétben él Irwin Corey (97), amerikai színész, mégis 17 éve a metropolisz utcáin kéreget az autósoktól. A magát professzornak nevező komikus és politikai aktivista a koldult pénzt alapítványoknak adja
Irwin Corey közel 80 éves pályája alatt igen színes karriert futott be. Corey többek között olyan nagynevű művészekkel tűnt fel a filmvásznon, mint Woody Allen, Donald Sutherland, Sean Penn, Jennifer Lopez, vagy Robin Williams. De játszott együtt Diane Lane-nel, Walter Matthaúval, Leslie Nielsennel és Dan Aykroyddal is.

A férfi színészet mellett volt már komikus, újságíró, festő, sőt politikai aktivista is. Nagy rajongója Fidel Castrónak, akivel többször is találkozott, és a közös képek a mai napig hatalmas nappalijának a falán díszelegnek.
Professzor ragadványnevét még a 40-es években kapta, kissé szürreális megjelenése miatt. Corey ugyanis szinte mindig frakkszerű fekete öltönyt, vékony nyakkendőt és bakancsot viselt. Haja pedig olyan kócos és torzonborz volt, mint egy madárijesztőé. Olyan volt, mint egy őrült professzor.
Coreynak azonban az utóbbi években gyakorlatilag az utca az otthona, ahol pénzt kéreget. Az idős úr lassan 2 évtizede járja minden nap Manhattan 35. utcáját, hogy a piros lámpánál várakozó autósoktól néhány centet kapjon alamizsna gyanánt.
Bár a pénzre nincs szüksége, mert a kolduló professzor egy 3,5 millió dolláros, azaz mintegy 740 millió forintot érő luxuslakás tulajdonosa, mégis úgy érzi, így legalább nem telnek el unalmasan az órái. Az összekuporgatott - olykor napi 250 dollárt (53 ezer forint) - pénzt rendszeresen jótékony célra ajánlja fel.
- Ez nem a pénzről szól. Így teljesedik ki a személyisége - indokolta a komikus tettét ügynöke, Irvin Arthur (85).
Corey ugyxanis azért hagyja ott minden nap lakását, hogy ne legyen magányos. Májusban elhunyt a felesége, és hiányát csak a város forgataga tudja valamelyest feledtetni .
Blikk-információ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése