2011. október 9., vasárnap

Búcsú Makovecz Imrétől. Az én búcsúm'

Halottról  vagy  jót  vagy  semmit  mondhatunk -  mondja  az  egyik  közmondás.Makovecz  Imréről  sok  jót  lehetne  mondani,mert  az  életében  maradandót  alkotott.Már  róla  mindent  elmondtak  a  médiában.Kiemelkedő  személyiség  volt.Sajnos  csak  volt.De  engedjék  meg,hogy  én  is  elbúcsúzom  a  magyar  építészet  kiemelkedő  személyiségétől :
Tisztelt  Makovecz  Imre ' Én  szeretnék  találkozni  Önnel  az  Isten  országában. Mert  ott  is  nagy  szükség  lesz  építészekre 'Remélem,hogy  Isten  felfogja  támasztani  az  új  és  megtisztított  földre 'Ézsiás  próféta  könyvében a   65  rész  20-25  verseiben, ezt  olvashatjuk :
20. Nem lesz ott többé csupán néhány napot ért gyermek, sem vén ember, a ki napjait be nem töltötte volna, mert az ifjú száz esztendős korában hal meg és a bűnös száz esztendős korában átkoztatik meg.
21. Házakat építnek és bennök lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét.
22. Nem úgy építnek, hogy más lakjék benne; nem úgy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké, oly hosszú lesz népem élete, és kezeik munkáját elhasználják választottaim.
23. Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Úr áldottainak magva ők, és ivadékaik velök megmaradnak.
24. És mielőtt kiáltanának, én felelek, ők még beszélnek, és én már meghallgattam.
25. A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik, és a kígyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén; így szól az Úr.
Forrás : http://netbiblia.hu/karoli/esa/65.html 

                                Beszámoló  Makovecz  Imre  temetéséről

Makovecz Imrétől több száz barátja, pályatársai, tisztelői vettek végső búcsút a Farkasréti temető általa tervezett ravatalozójánál.
A történelem nagy alkotásait örök béke lengi körül, ahogy Makovecz Imre műveiből is a kiengesztelődés árad - méltatta a Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett építészt Orbán Viktor miniszterelnök.
Makovecz Imrét a budapesti Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra; a nemzetközi hírű alkotót életének 76. évében, szeptember 27-én érte a halál.
Tovább : http://www.hirado.hu/Hirek/2011/10/08/15/Orban_is_bucsuzott_Makovecz_Imretol__kepgaleria_a.aspx 

Videó : http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=14212 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése