2011. október 11., kedd

Az eredmény : Tarlós - Budapest 1:0 az Új Szinház ügyében '

Végre  szint  vallott  Tarlós  István  az  Új  Színház  körüli  vitában 'Nem  a  budapestiek  és  a  szakma  oldalán  áll 'A  döntés  előtt  megbeszélést  folytatott  valakikkel.De  kikkel ? Azt  nem  mondta  meg .Az  eredmény  Tarlós: Budapest  1:0.Tarlós  nagy  gondban  volt.Nézzék  a gondterhelt  arcát 'De  ez  nem  mentség  a  tettére 'Ő  a  Főnök  Budapesten '

A főpolgármester nem támogatja az Új Színház nevének megváltoztatását. Tarlós István hétfőn, egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta: semmilyen névváltozást nem támogat.
Videó : http://atv.hu/video/video-20111010_hatorszag_szinhaz_tarlos_nem_hagyja_az_uj_szinhaz_atnevezeset

                                        Tarlós  István  véleménye

                           ''Meggondolatlan, hangulatkeltő és méltatlan''

Az Új Színház épülete fotó:wikipedia
"Meggondolatlannak, hangulatkeltőnek és méltatlannak" tartja Tarlós István a Magyar Színházi Társaság nyílt levelét, amelyben a társaság elnökségének nevében Csizmadia Tibor elnök bírálta, hogy a Fővárosi Önkormányzat "a többségi szakmai javaslat ellenére" döntött az Új Színház igazgatói kinevezése ügyében. A főpolgármester visszautasítja a Magyar Színházi Társaság elnökének levelét - olvasható az MTI-hez is eljuttatott válaszlevelében, amelyet Tarlós István írt.
A Magyar Színházi Társaság és a színidirektorok azután írtak levelet, hogy Dörner György színművész lett az Új Színház igazgatója az intézmény élén 13 évig álló Márta István helyett. Általuk, vasárnap az MTI-hez is eljuttatott válaszlevelében a Tarlós István főpolgármester azt írja, megdöbbenéssel olvasta a levelet, visszautasítja az abban foglaltakat, vitatja, hogy "politikai célú területszerzésről" lenne szó, és "öntelt és elbizakodott gesztusnak" véli, hogy az elnök a választópolgárok összességének a nevében ír.

Tarlós István főpolgármester fotó:MTI
Tarlós István főpolgármester fotó:MTI
"Ön szerint politikai célú területszerzés, hogy összesen két változtatást hajtottunk végre a színházak vezetésében? Esetleg politikai haszonszerzésnek véli, hogy Szirtes Tamás, Bálint András, Puskás Tamás vagy Mácsai Pál igazgatók a helyükön maradtak? Netán azt, hogy az általunk díszpolgárrá avatott Zsámbéki Gábor által javasolt igazgatót szavaztuk meg a Katona József Színház élére?

Az Új Színház épülete fotó:wikipedia
Az Új Színház épülete fotó:wikipedia
Esetleg azt ígértem volna, vagy elvárható volna, hogy egyetlen változás se következhessen be a vezetésekben? Talán valamikor is így volt ez? Mi köze van az Ön feltételezhető valódi motivációjának a kulturális sokszínűséghez? Elmondom önnek: semmi" - áll a főpolgármester levelében, aki azt is Magyar Színházi Társaság elnökének figyelmébe ajánlja, hogy olvassa el Koltay Tamás korábbi kritikáját az Új Színház vezetéséről, vagy nézzen utána, kik akarták Márta Istvánt 2007-ben leváltani.
Dörner György igazgató - Új Színház fotó:MTI
Dörner György az Új Színház új igazgatója fotó:MTI
A fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-nek azt mondta, hogy Tarlós István főpolgármester lezártnak tekinti "a fővárosi színházigazgatók kinevezése körül kialakult vitát". A kommunikációs igazgató arra a nyílt levélre reagált, amelyet kilenc fővárosi színházigazgató írt a főpolgármesternek. Szűcs Somlyó Mária szerint a városvezetés azt tartja elfogadhatatlannak, hogy a "legkisebb változás is ilyen agresszív hozzáállást vált ki a színházigazgatókból". - áll az MTI által kiadott közleményben. (T.A)
forrás: MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése