2012. május 20., vasárnap

Mark Zuckerberg.Ki ő ?

Ki Mark Zuckerberg ? Sokan nem tudják.Fel sem ismerik.Ez nagyon érdekes,mert Mark Zuckerberg a Facebook alapitója és tulajdonosa.Nagyon sokan használják a Facebookot, de ezt a nevet nem ismerik.Ez csak egy rövid összeállítás Mark Zuckerbergről .Mit lehet tudni róla ?Íme néhány adat:
Mark Elliot Zuckerberg (White Plains, New York állam, 1984. május 14. – ) amerikai feltaláló, programozó, a Facebook közösségi oldal készítője. Zuckerberg alapította a Facebookot iskolatársaival; Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin és Chris Hughes dolgozott még rajta. A Facebook 24%-os résztulajdonosa, milliárdos. Az amerikai Forbes 400-as listáján a 9. (2011)  
Mark Zuckerberg at the 37th G8 Summit in Deauville 018 v1.jpgMark Elliot Zuckerberg

Családja 

Mark Zuckerberg New York állam White Plains városában született és Dobbs Ferryben nőtt fel. Édesapja Edward Zuckerberg fogorvos volt, édesanyja pszichiáterként dolgozott a házaspár négy gyermekének megszületése előtt. Marknak még három testvére van, Randi, Donna és Arielle. 2012. május 19-én Mark feleségül vette barátnőjét Priscilla Chan-t, akivel már évek óta boldog párkapcsolatban élt.

Életpályája

A számítógép iránti érdeklődése már 12 éves korában megmutatkozott. Édesapjának segítve írt egy programot, a neve Zucknet lett, mely a lakásuk és a fogászati rendelő számítógépei közötti kommunikációt biztosította. Ebben az időben magántanárként David Newman fejlesztette Mark számítástechnikai ismereteit, aki elismerte, hogy nagyon nehéz volt lépést tartani a fiúval, aki korához képest feltünően tehetséges volt a programozás területén. Mark a Mercy College-ban képezte magát tovább, később a videojátékok kezdték érdekelni és azok fejlesztésével foglalkozott. A Phillips Exeter Academy-n New Hampshire-ben folytatta tanulmányait, ahol többek között latint is tanult és diplomáját irodalomból szerezte. Bármennyire is tehetséges volt ezen a téren is, mégis a számítástechnika vonzotta jobban, amelytől nem tudott szabadulni. Még középiskolás korában készített egy Szinapszis (Synapse Media Player) zenelejátszó programot, ami a Pandora előde volt és amit mesterséges intelligenciaként lehetett használni arra, hogy a felhasználók szokásait vizsgálja. Elküldte a Slashdothoz és az 5-ös listán hármas értékelést kapott a szoftver a PC magazintól. A Microsoft és az AOL megpróbálta értékesíteni a Synapse-t és alkalmazni Zuckerberget, de ő inkább a Harvard Egyetemet választotta. Az egyetemet 2002-ben kezdte el, ahol csatlakozott az Alpha Epsilon Pi szövetséghez. Az iskolában arról volt híres, hogy hőskölteményeket szavalt, mint például az Iliászt.


Robert Scoble és Mark Zuckerberg (jobb oldalt), 2008.07.23, 16:02
Mark Zuckerberg New York állam White Plains városában született és Dobbs Ferryben nőtt fel. Édesapja Edward Zuckerberg fogorvos volt, édesanyja pszichiáterként dolgozott a házaspár négy gyermekének megszületése előtt. Marknak még három testvére van, Randi, Donna és Arielle. 2012. május 19-én Mark feleségül vette barátnőjét Priscilla Chan-t, akivel már évek óta boldog párkapcsolatban élt.

Alapítás 

2004. február 4-én indította el a Facebookot a Harvard egyetemi kollégiumából. Az ötlet a Phillips Exeter Academy-ben töltött napjaitól jön, amikor a legtöbb főiskola és előkészítő iskola, a tradícióknak megfelelően, évkönyvet, "Facebook"-ot készít a hallgatók, az egyetemi kar tagjainak arcképeiből.

2005.10.23
További információ : http://hu.wikipedia.org/
 
 Legújabb hír '


Megházasodott Mark Zuckerberg a Facebook alapítója és tulajdonosa '

 

Priscilla Chan és Mark Zuckerberg saját esküvői május 19, 2012 

Néhány érdekesség Mark Zuckerbergről 

Tinédzserként ateista volt.

Markot édesapja, Edward Zuckerberg iratta be egy számítógépes tanfolyamra egy közeli egyetemre. Amikor bekísérte fiát az első órára, az oktató ránézett Edwardra és azt mondta Markra mutatva, hogy "őt nem hozhatja be magával az osztályterembe." Edward tájékoztatta az oktatót, hogy a fia a tanuló. 

Mark iskoláskorában írt egy zenei programot, a Synapse-t. A program mesterséges intelligenciát használt a felhasználó zenehallgatási szokásainak elemzésére, és ez alapján ajánlott másoknak is zenét.

A program iránt az AOL és a Microsoft is érdeklődőtt, amely akár 1 millió dollárt is fizetett volna érte. Ugyanakkor Markot alkalmazták volna fejlesztőként, de nem maradhatott ki az iskolából, ezért végül nem fogadta el az ajánlatot.

Csatlakozott egy zsidó társulathoz, az Alpha Epsilon Pihez. Egy péntek estén itt találkozott Priscilla Channel, akivel később randizni kezdett, és a lány igazi geekként jellemezte. 

Mivel Priscilla kínai származású, így azért, hogy Mark beszélgetni tudjon a lány családjával, 2010-ben elkezdett kínaiul tanulni. 

Másodévesként Mark kifejlesztette a Course Match-ot, egy programot, amely segített a felhasználóknak abban, hogy eldöntsék melyik képzésre szeretnének járni az alapján, hogy mások mit választottak az iskolában. 

2011-ben Zuckerberg vegetáriánus lett és azt mondta, hogy csak olyan állatot hajlandó megenni, amit ő vadászott le.

Az első kocsija egy Subaru Forester SUV volt.

A kék a kedvenc színe.

13 éves korára már létrehozott egy számítógépes hálózatot a családjának, az úgynevezett "Zucknet"-et, ami lehetővé tette a lakás és az apja fogorvosi rendelője közötti üzenetváltásokat.
Néhány számítógépes játékot is létrehozott. Egyszer kifejlesztette a Monopoly és a Risk számítógépes változatát.

 Magyar kutyája van, Beast ugyanis puli.

Mark Zuckerberg érdeklődése akkor alakult ki a programozás iránt, amikor szüleitől kapott egy könyvet: C++ kezdőknek címmel.

Zuckerberg nevéhez körülbelül 50 szabadalom kapcsolható. Az első a 2004-es Synapse Media Player.

 Kedvenc zenészei közt van a Daft Punk, Lady Gaga, Shakira és Rihanna.

 A kedvenc idézetei: "A szerencse a bátraknak kedvez", "Minden gyermek művész. A gond az, hogyan maradjon művész, ha egyszer felnő", "Csináld olyan egyszerűen a dolgokat, ahogy lehet, de ne egyszerűbben".

 Mark vonzódása a számítógépekhez már egész kis korában nyilvánvalóvá vált. Mire középiskolás lett, már szoftvereket írt.

Eduardo Saverin, az egyik Facebook társalapító biztosította az 1000 dolláros indulási tőkét a közösségi oldal számára.
Forrás : http://socialtimes.hu/


 Ha valakit érdekel, hogy miként is érhetett el néhány év alatt ekkora sikert egy cég, annak érdemes megnéznie a Time Techland videóját.Forrás http://techline.hu/


Zuckerberg legkínosabb pillanata

A Facebook maga is beismeri, hogy a cég jövőjével kapcsolatban az egyik komoly kockázati tényező maga az alapító-vezérigazgató, Mark Zuckerberg személye. A mindössze 28 éves (május 14-én volt a születésnapja) fiatalembernek abszolút szavazati többsége van a vállalati igazgatótanácsban, vagyis a Facebookban gyakorlatilag az történik, amit Zuckerberg akar. Ez akkor is riasztó lenne kicsit, ha egy rutinos, több évtizedes háttérrel bíró cégvezetőről lenne szó, de Marknak gyakorlatilag semmi tapasztalata sincs az üzleti világban, csak amit a Facebokkal összeszedett. És, amint a Business Insider videós összeállítása is mutatja, ha nem is olyan szinten, ahogy a David Fincher-féle filmben festik le, azért Mark egy elég fura srác.
Forrás és videó: http://index.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése