2012. május 4., péntek

Gyurcsány sógorának a szakdolgozata meg került ' Hol van Gyurcsány szakdolgozata ?

Megkerült Gyurcsány volt sógorának a szakdolgozata ' Ez egy szenzációs hír' Hol van Gyurcsány szakdolgozata ?Ez egy nehéz kérdés,de hamarosan megkapjuk a választ.Hátha a Hir TV ma este bemutatja.Addig meg lehet találgatni és az alábbi cikket is el lehet olvasni '
Gyurcsány Ferenc elveszett szakdolgozatának bírálója volt a témavezető is egy személyben – ezt maga az érintett is megerősítette a hvg.hu-nak. Új fejlemény, hogy megkerült a sógor szintén elveszettnek hitt diplomamunkája. Az egyetemi dolgozók szerint az sem zárható ki, hogy a Gyurcsány-dolgozat is ott van valahol az egyetemen, és a mostani botrány hatására előkerül.
Valóban én voltam a témavezető, de többet erről az egész ügyről nem szeretnék beszélni – erősítette meg a hvg.hu információját Scherdán Józsefné, amikor csütörtök délelőtt a HVG megkereste. A témavezető személye azért fontos, mert neki feladata nyomon követni a diplomamunka készítésének fázisait. Ugyanakkor a nyolcvanas években bevett gyakorlat volt a pécsi tanárképzőn, hogy a témavezető és a bíráló ugyanaz volt. A ma már nyugdíjasként dolgozó adjunktus írta alá Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának a bírálatát, melyet a Hír Tv hozott nyilvánosságra múlt pénteken.

A bírálat azért lényeges elem a plágiumgyanús történetben, mert ennek alapján gyanúsítják Gyurcsány Ferencet, hogy lemásolhatta egykori sógora, Rozs Szabolcs ugyanazzal a címmel elkészített diplomamunkáját. Gyurcsány szakdolgozatának bírálatát vetették ugyanis össze a Hír Tv-sek Rozs Szabolcs dolgozatával, és kiderült: a Rozs-dolgozatra illik a Gyurcsány-dolgozat bírálata. Márpedig ebből arra lehet következtetni, hogy a két dolgozat nem csak a címében egyezik egymással.

Gyurcsány Ferenc és Rozs Szabolcs is a pécsi tanárképző főiskolára jártak, de más-más szakra, s eltérő időpontban. A földrajz szakos Rozs 1980-ban A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot, négy évvel később pedig a biológia-technika szakos Gyurcsány ugyanezen a címen adott le munkát. Gyurcsány 1983-ban házasodott össze Rozs Szabolcs testvérével, Beatrixszal, a sógor diplomamunkájának egyik példánya pedig azóta is Rozs szülei házában van – állította a Hír Tv múlt pénteki műsora.
Tovább : http://www.168ora.hu/itthon/
Gyurcsány Ferenc 1984-ben leadott tanárszakos diplomamunkája szinte minden ponton egyezik a volt sógorának, Rozs Szabolcsnak négy évvel korábbi dolgozatával – derült ki a Hír TV Célpont című műsorának extra, vasárnapi kiadásából, miután összevetették az exsógor diplomamunkáját és a volt MSZP-s kormányfő eltűnt szakdolgozatának bírálatát. A két dokumentum között csak annyi lehet a különbség, hogy Gyurcsány dolgozata rövidebb, mindössze 35 oldal, és leginkább csak a szőlészetről szól. Rozs Szabolcs pedig a 60 oldalas munkájában éppen a 35. oldaltól foglalkozik tételesen a borászattal.
 
További információ : http://mno.hu/hirttv/celpont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése