2012. május 8., kedd

Fidesz csapdában Hajdúsámsonon ?

Fidesz csapdában? Az alábbi hír azt mutatja,hogy a Fidesz learatja az új vallástörvény gyümölcsét.Erre biztosan nem gondoltak akkor amikor megszavazták az új vallástörvényt.A Fidesz is kerülhet kisebbségbe? Igen ' Hajdúsámsonon a Hit Gyülekezete kapta meg az iskolát' A Fidesz nem fogadja el és aláírásgyűjtésbe kezdett ' Eső után köpenyeg '
Tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezd a hajdúsámsoni önkormányzat Fidesz-frakciója, mert a képviselők nem értenek egyet a település egyetlen iskolájának és óvodájának egyházi kézbe adásával.
Az akcióról Máthé Attila Gyula frakcióvezető, volt alpolgármester elmondta: a képviselő-testület április 5-én hatalmazta föl Hamza Gábor polgármestert arra, hogy folytasson tárgyalásokat az oktatási intézmények üzemeltetésének lehetséges átadásáról az egyházakkal, s az április 26-i testületi ülésre már a képviselők elé került az a szándéknyilatkozat, amelyben a Baptista Szeretetszolgálat szerepel lehetséges fenntartóként.
A politikus azt mondta: sérelmezik, hogy a város vezetése nem kérte ki a szülők véleményét. Ezen az ülésen kiderült, hogy az intézmény működtetésére a Hit Gyülekezet is bejelentkezett, így a tegnapi testületi ülésen döntés született arról, az önkormányzat az iskola és az óvoda fenntartói jogát a Hit Gyülekezete egyháznak tervezi átadni.
Máthé Attila Gyula közölte: Hajdúsámson lakosainak hetven-nyolcvan százaléka református felekezetű, ezért aggasztónak tartja, hogy az intézmények üzemeltetését egy, a településen alig mérhető felekezet látja el.
Forrás : http://nol.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése