2012. május 2., szerda

Áder János az új államfő '

              Nem lett meglepetés ' Áder János lett az új államfő' A kormány pártok egyhangúlag szavazták meg ' Csak a Jobbik szavazott nemmel. A többi ellenzéki párt nem szavazott.Áder János Magyarország vagy Magyar Köztársaság elnöke? A jobboldal vagy az egész Magyarország elnöke lesz? Jobb lesz mint Schmitt Pál  vagy Göncz Árpád ?Göncz Árpád miért nem volt jelen a választáson? A kérdésekre kapunk választ a közeljövőben.Legyünk türelmesek '


Áder János Magyarország új köztársasági elnöke, az 53 éves politikus 2017-ig töltheti be a posztját./Hir TV

Áder János Magyarország köztársasági elnöke


 A fideszes politikus, aki egyedüli jelölt volt a tisztségre, 262 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.
A szavazólapot 307 képviselő vette fel. A 302 érvényes voks közül Áder János 262-őt kapott, negyvenen nemmel szavaztak. Az ellenzéki pártok közül csak a Jobbik vett részt a szavazásban, a párt korábban azt közölte, hogy képviselői nemmel voksolnak.
A megválasztásáról szóló házelnöki bejelentés után Áder János letette államfői esküjét. Áder János május 10-én lép hivatalába, ő lesz az ötödik köztársasági elnök a rendszerváltás után.
Tovább >>>http://www.hirado.hu/Hirek/ 

Államfővé választották Áder Jánost - percről percre a parlamentből
262 igen szavazattal megválasztották Áder Jánost Magyarország köztársasági elnökévé. Áder elődeit, József Attilát és Deákot is idézte beszédében, mondandóját Kölcsey négy szavával zárta: "a haza minden előtt". Beiktatását vastaps fogadta.Tovább>>>http://atv.hu/belfold/ 


   

 Budapest, 2012. május 2., szerda (MTI) - Schmitt Pál szerint Áder János legitimitása és politikai előélete is száz százalékos, a köztársasági elnök maradéktalanul ellátja majd a demokrácia védelmét és megtestesíti a nemzet egységét.
    A volt köztársasági elnök utódjának szerdai megválasztása után az MTI-nek azt mondta: nagyon jó választásnak tartja Áder Jánost a posztra, aki rendkívül jártas a politikában.
    "Kétharmadot kapott a parlamenttől, és ez a kétharmad az egész ország kétharmadát képviseli" - mondta, hozzátéve: Áder János legitimitása és politikai előélete is száz százalékos.
    Közölte azt is: azon lesz, hogy a legjobb tudása szerint adja át a hivatalát utódjának.
    A volt államfő saját terveiről szólva elmondta: az életművét az ország jó híréhez való hozzájárulással, vagy a fiatalok egészségre való neveléssel próbálja folytatni. Közölte: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is számít a munkájára, ahol 80. éves koráig tag maradhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése