2012. május 8., kedd

Jósnő aki nem látta előre kik a vendégei '

Sajnáljam ezt a jósnőt vagy ne sajnáljam? Nem sajnálom,mert ha nem tudja magát megvédeni méltó a büntetésre.A naiv magyar majd fizet neki '
A híres „látó” asszony balszerencséjére nem látta előre, hogy a NAV revizorai kopogtattak be nála
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi régiójának operatív revizorai nagy hangsúlyt fektetnek a szolgáltató szektor eddig kevésbé ellenőrzött területeinek vizsgálataira, így fülelhettek le egy jósnőt a közelmúltban.
Minden bizonnyal a legjobban az a „látó” asszony lepődött meg a revizorokon, aki pechére nem látta előre, hogy az azon a napon őt felkereső „érdeklődők” elsősorban a nyugta kibocsátási kötelezettség teljesítésére lesznek kíváncsiak, nem a jövőjükre. A „látó” elmondása szerint különleges képességei miatt a határainkon túl is jó hírnévnek örvend, szolgáltatásait ismert közéleti személyek is gyakran igénybe vették. Az asszony egy külterületi villa szentélyében fogadta az adóellenőröket.
Az egy órán át tartó jóslás ellenértékét előre nem határozta meg, így az adóellenőrök egy 10000 forintos bankjegy átadásával fizettek. A „látót” képességei azonban cserbenhagyták, hiszen a jóslásért átvett összegről adóügyi bizonylatot nem állított ki. Kiderült továbbá, hogy az asszony a tevékenységét bejelentés és adószám kiváltása nélkül végzi, mely mulasztásáért 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki az adóhatóság.
Az elmúlt időszakban az operatív revizorok célzottan vizsgálták a tört arany felvásárlással foglalkozó, illetve új ékszerek vásárlásakor a tört arany értékének beszámításával értékesítő üzleteket is. 13 üzletben tartottak ilyen típusú ellenőrzést a NAV munkatársai, mely ellenőrzéseknek több mint felénél tártak fel hiányosságot, hibát az adóellenőrök. Négy alkalommal az eladók sem a tört arany felvásárlásáról, sem az új ékszer eladásáról nem adtak semmiféle bizonylatot, további három esetben pedig vagy a felvásárlásról, vagy az értékesítésről maradt el a megfelelő bizonylat kiállítása – tájékoztatott minket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága.
Forrás : http://www.baon.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése