2012. január 11., szerda

Toroczkai felelős a rendőrségnek okozott károkért '?

                 Hogyan  lehet  ilyen ? Toroczkai  felelős? Biztos? Az  is  lehet,hogy  rágalom ? Miért  támadják  Toroczkait?Több  a  kérdés  mint  a  válasz.Az  esemény  2006-ban  történt.Csak  most  sikerült  határozatot  hozni ? A  Toroczkai  ügynek  lesz  még  folytatása '
A Kúria szerdai döntése szerint Toroczkai László felelős a 2006. őszi MTV-ostrom során a rendőrségi eszközökben okozott károkért - mondta el Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő, aki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjének ügyvédje a kártérítési perben.
A jogalap tekintetében eldőlt a polgári per, a kártérítési összeget illetően az eljárás első fokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

A BRFK azért indított 10 milliós kártérítési pert Toroczkai ellen, mert álláspontja szerint a fiatalember szervezője volt a Szabadság téri eseményeknek, és e miatt felelős az ott történtekért. Toroczkai 2006. szeptember 18-án a Kossuth téren arra szólította fel a Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde miatt demonstrálókat, hogy vonuljanak át a Szabadság térre petíciójuk köztévében történő beolvastatása érdekében.

A felbőszült tömeg 29 millió forintos kárt okozott az MTV-nek, betörtek a tévészékház épületébe, dúltak, fosztogattak, az épület előtt autókat borítottak fel, lobbantottak lángra. Az ostromban megsérült 191 rendőr, közülük 21 súlyosan, a rendőrségi eszközökben több mint 70 millió forintos kár keletkezett, sok elkövető
ismeretlen maradt.
Tovább : http://inforadio.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése