2012. január 17., kedd

Brüsszel lépett: három kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen (videóval)

                 Mi  lesz  Magyarországgal ? Mit  lép  Orbán  Viktor ?Mit  szólnak  a  magyarok ? Feláldozzák  mindenüket  az  országért ? Ez  csak  egy  szinjáték ? Nem  is  komoly  a  helyzet ? Vaklárma ? Lesz  államcsőd? A  magyarok  felkészültek  mindenre ? Kilép  az  EU-ból ? Nagyon  sok  a  kérdés. A  válaszokat  hamarosan  megkapjuk ' 
 José Manuel Barroso a bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón bejelentette: az Európai Bizottság három kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. A jegybanktörvény, valamint az adatvédelmi ombudsmani hivatal megszüntetését és a bírák korai nyugdíjazását rögzítő törvény megváltoztatását kérik a magyar kormánytól. Amíg nincs kielégítő válasz, nem lesznek tárgyalások a pénzügyi segítségről.
Brüsszelben hetek óta vizsgálnak három magyar jogszabályt: a jegybanktörvényt, valamint az adatvédelmi ombudsmani hivatal megszüntetését és a bírák korai nyugdíjazását rögzítő törvényt. Az ügyekben már korábban komoly levelezés folyt Barroso és a magyar miniszterelnök között.
A bizottság összesen három értesítő levelet küld, amely vázolni fogja a bizottság kifogásait, és teljesítési határidőt szab Budapestnek, illetve ellenkező esetre jogi eljárást helyez kilátásba. A határidőt a hasonló ügyekben szokásos 2 hónap helyett csak 1 hónapban szabták meg.
Barroso úgy fogalmazott: Magyarországot az EU többi tagállamához hasonlóan az uniós szerződés kötelezi a nemzeti bank és az adatvédelmi hatóság függetlenségének garantálására, valamint a bírák diszkriminációjának mellőzésére. A Bizottság elkötelezett abban, hogy minden szükséges törvényi eszközzel biztosítsa, hogy az uniós szabályokkal összhangba kerüljenek a magyar jogszabályok.
Tovább : http://privatbankar.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése