2012. január 27., péntek

Korrupció a Vatikánba? Isten ezt is megbocsájtja?

                     Ismét  botrány  van  a  Vatikánban.Kirobbant  egy  korrupciós  botrány,mely  sok  Vatikánban  dolgozó  személyt  érint.Az  egyik  érsek - Carlo  Maria  Vigano - jelentette  a  feletteseinek, de  azok  nem  rendezték az  ügyet. Isten  ezt  is  megbocsájtja ?
Vigano 2009 és 2011 között a Vatikán kertjeiért, épületeiért, utcáiért, múzeumaiért és egyéb intézményeiért volt felelős. Vigano leveleiben leírta, hogy amikor 2009-ben elfoglalta a pozíciót, akkor vette észre, hogy folyamatos korrupció és részrehajlás történt, amikor az alvállalkozói szerződések megkötéskor a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítették előnyben a piaci árakhoz képest kétszeres összegekért.
A Vatikán kiadott egy nyilatkozatot, amelyben kritizálta az újságírói oknyomozás módszereit, ugyanakkor elismerte a levelek eredetiségét azzal, hogy kifejezte „szomorúságát a védett dokumentumok nyilvánosságra hozatala” miatt. A Vatikán szerint a riporterek összetett ügyeket „részrehajlóan és banális módon” kezeltek és valószínűleg lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy megvédje a „morálisan becsületes emberek becsületét”. 
Teljes  cikk : http://atv.hu/kulfold/
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése