2012. január 3., kedd

Félrevezetett világsajtó a magyarországi tüntetésről irt

                  Félrevezetett  világsajtó  a  magyarországi  tüntetésről  irt. Keveset  írtak  az  Opera  ünnepségről.Miért ? A  kormány  szerint  azért  mert  a  balliberális  körök  szándékosan  félrevezetik  a  világot  Magyarországgal  kapcsolatban.Nem  ismerik  a  valódi  helyzetet.A  kormány  mindent  megtesz  annak  érdekében,hogy  a  magyarok  jobban  éljenek.Ez  a  hivatalos  magyarázat.Magyarország  szuverén  állam.Senki  nem  szólhat  bele  a  dolgainkba.Ezt  Orbán  Viktor  mondta ' Nekem  ismerősen  hangzik ,mert  a  kádári  rendszerben  is  éltem.Magyarország  akkor  csak  a  testvéri  Szovjetuniótól  függött.Orbán  Viktor  elérte,hogy  már  senkitől  sem  függünk.Még  az  EU-től  sem  függünk. Ez  egy  nagy  siker  Orbán  Viktornak.2012-ben  eltünthetik  az  MSZP-ét. Törvény  van  rá 'Milyen  társaság ' Ők  is  ott  voltak  a  tüntetők  között.Ők  rendelték  meg  a  világban  megjelenő  cikkeket ' Méltó  jutalmukat  hamarosan  megkapják.
                  A  kádári  rendszerben  megtanultam,hogy  ha  nem  is  dicsérem  azt  a  rendszert,legjobb  ha  a  véleményemet  megtartom.Orbán  Viktor  miért  nem  igazítja  helyre  a  félrevezetett  világsajtót ?
Egy nappal az új, "többségi" alkotmány hatályba lépése után több ezren tüntettek az alaptörvény ellen – írja tudósításában a The New York Times európai online kiadása. A lap hangsúlyozza: ez volt az első olyan demonstráció, amelyen közösen tüntettek az ellenzéki pártok és a civilszervezetek az európai és az egyesült államokbeli kritikák ellenére elfogadott alaptörvény ellen. Ezalatt pedig az Operában a kormány egy fényes gálaműsorral ünnepelte annak elfogadását. A New York Times idézi az 56 éves Kollár Tamást - aki szerint "megszűnt a demokrácia Magyarországon és a köztársaságot is elvették tőlünk” -, valamint a szervezésben is segédkező Kónya Pétert, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társalapítóját is. "Vissza akarjuk kapni a köztársaságot, Orbán Viktor elfelejtette, hogy a hatalom az emberekhez, hozzánk tartozik, s ezt pedig vissza fogjuk szerezni" - hangsúlyozta a lapnak.
A The New York Times beszámolója
A Bloomberg Businessweek – a szervezők adataira hivatkozva - 100 ezer fős tüntetésről számolt be cikkében. Orbán Viktor - aki arra használta a kétharmados többséget, hogy elfogadtassa az új alkotmányt, amely a fülkeforradalmának a betetőzése - mindeközben az Operában zajló gálán ünnepelte az új alkotmányt - olvasható a beszámolóban. A cikk idéz a kormányfőnek a Magyar Nemzet december 24-i interjújából, kiemelve azt, hogy az új alkotmány az 1990-ben elkezdődött kommunizmus végét jelenti.

Képgaléria a tüntetésről!
A BBC - amelynek az internetes oldala a címlapján hozta a hétfő esti demonstrációt (amely kedd kora délutánra a legtöbbet megosztott hírré vált az oldal statisztikája szerint - szerk.) - budapesti tudósítója, Nick Thorpe több tízezerre teszi a tüntetők számát. Véleménye szerint szinte már minden napra tehető egy-egy tüntetés Magyarországon. Beszámolójában idézi az AFP-nek nyilatkozó Szanyi Tibort, aki szerint "Orbán Viktorék az ígéretes helyen lévő Magyarországot Európa legsötétebb helyére taszították". a bbc.c

A BBC címlapján a budapesti demonstráció
A Reuters harmincezres demonstrációról ír. A hírügynökség szerint az emberek azért tüntettek, mert attól tartanak, hogy a Fidesz-kormány meggyengíti a demokratikus intézményeket és bebetonozza hatalmát. A Reuters idézi Székely Sándort, a tüntetés egyik szervezőjét is, aki szerint példa nélküli összefogást sikerült létrehozni a politikai és civil mozgalmak között, és ha le akarják váltani a mostani kormányt és a jelenlegi rendszert, vissza kell térni 1989-hez.
A The Guardian facebookos alkalmazásán is megjelent egy tudósítás az alaptörvény és a sarkalatos törvények visszavonását követelő tüntetésről, amelyen - a cikk szerint - több ezren vettek részt. A lap ezt követően a korábbi, decemberi demonstrációkat (klubrádiós, MTV-s éhségsztrájk, LMP-s) is feleleveníti. Az online cikk idézi Krekó Pétert, a Political Capital vezető elemzőjét, aki elmondja, hogy "2010. május 20-án a választók 45 százaléka szavazott a Fideszre, míg most mindössze 20 százalékon áll a párt támogatottsága. Jelenleg nagy a politikusokban való kiábrándultság Magyarországon”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése