2012. január 25., szerda

Ilyen gazdaságpolitika kell Magyarországnak - íme, az IMF országjelentése.Tűzszünet ?

                     Megvan  az  IMF  jelentése  Magyarországról  valamint  az  IMF  milyen  gazdaságpolitikát  javasol  Magyarországnak.Sok  magyar  gyarmatositónak  nevezi  az  IMF-et.Még  2011-ben  hallani  sem  akart  Orbán  és  a kormány  az  IMF  hitelről.Orbán  tűzszünetet  kötött ?Feladta  a   szabadságharcot? Mit  fog  tenni  Magyarország ? Behódol  az  IMF-nek ? Az  biztos,hogy  ezekre  a  kérdésekre  kapunk  nagyon  hamar  választ.Miért ? Nincs  elegendő  pénze  Magyarországnak.Elfogyott  a  muníció ' Legfeljebb  egy  fél  évre  van  pénz. És  utána  mi  lenne ? Ezért  Orbán  lépett.Valószínű,hogy  a magyarok  hasznára  lesz  ez  a  lépése.Mit  szólnak  a  történtekhez  a  Békemenet  Magyarországért  tüntetés  résztvevői ? Lehet  megértik , hogy  Orbán  Viktornak  nem  volt  jobb  választása.Mintegy  jó  államférfi  személyes  áldozatot  hozott  a  magyar  nép  javára ' Már  erősödött  a  forint  is ' Olvassák  el  a  cikket  figyelmesen  és  mondják, hogy : HAJRÁ '

A valutaalap szerint olyan gazdaságpolitika kell Magyarországon, amely megerősíti a gazdasági kormányzásba vetett bizalmat, stabilizálja a zajló kiigazítási folyamatot és megerősíti a gazdasági intézményrendszert.
Bizalomerősítő magyar gazdaságpolitikát és a kiigazítási folyamat stabilizálását tartja szükségesnek a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a négyes cikkely szerinti országjelentéshez kapcsolódó, szerdán közzétett igazgatótanácsi értékelésében.
Olyan gazdaságpolitika kell Magyarországon, amely megerősíti a gazdasági kormányzásba vetett bizalmat, stabilizálja a zajló kiigazítási folyamatot és megerősíti a gazdasági intézményrendszert - olvasható a dokumentumban.
A valutaalap igazgatótanácsának tagjai egyetértettek abban, hogy egy olyan - az IMF-fel és más külső hitelezőkkel együttműködésben kialakított - támogatási program, amely megerősített gazdaságpolitikai alapokra épül és a hatóságok erőteljes támogatását élvezi, csökkentheti a magyar gazdaságban mutatkozó feszültségeket.
IMF
A szervezet úgy értékeli: a gazdasági kilábalás mérsékelt ütemben zajlik, és a magyar gazdaság továbbra is nagyon sebezhető. Ezen túl a gazdaságpolitikai döntések miatti aggodalom, illetve a világpiaci kockázatkerülés csökkenti a pénzpiac bizalmát. Az IMF szerint a gyengébb növekedési kilátások ellenére szükség van a költségvetési szigorításra, mivel a magyar államadósság magas és bizonytalan a finanszírozás stabilitása.
Az IMF szerint kezelni kell a beruházásokat korlátozó strukturális akadályokat, így reformok szükségesek az üzleti környezet, a versenyképesség és a munkaerő-kínálat javításához. A pénzügyi szektorral kapcsolatosan az IMF igazgatótanácsa annak fontosságára hívja fel a figyelmet, hogy a bankok megfelelő tartalékokkal rendelkezzenek.
Idén 0,3 százalék lehet a növekedés
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az idén 0,3 százalékos, 2013-ban 1,5 százalékos magyar gazdasági növekedésre számít - közölte országjelentésében a washingtoni székhelyű szervezet.
Az IMF januári közepi, felülvizsgált adatai alapján arra számít, hogy a 2011. évi 3,4 százalékos GDP-arányos költségvetési többlet után 2012-ben 3,9 százalék, 2013-ban pedig 4,1 százalék lehet a magyar költségvetési deficit. A jelentés decemberi változata még 3,5, illetve 3,7 százalékos hiánnyal számolt 2012-re és 2013-ra, de - elsősorban a bankszövetséggel kötött megállapodás költségei és a bérkompenzáció miatt - 0,4-0,4 százalékponttal rontott előrejelzésén az IMF.
A szervezet úgy látja, hogy a magyar államadósság a 2011. év végi 77,7 százalékot követően 2012-ben a GDP 75,5 százalékára, 2013-ban pedig 75,1 százalékára csökken. Az IMF szerint 2012-ben átlagosan 5,0 százalékos, 2013-ban pedig 3,7 százalékos infláció várható Magyarországon. A munkanélküliség idén 11,5 százalék, 2013-ban 11,0 százalék lehet a Valutaalap számításai szerint. Az IMF korábbi, októberi előrejelzésében 2011-ben 1,8 százalékos, 2012-ben 1,7 százalékos gazdasági növekedésre számított.
NGM: monitoring a második negyedévben
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a második negyedévben érkezhet Magyarországra a 2008-as hitelnyújtáshoz kapcsolódó, félévente esedékes monitoring vizsgálatra, míg az IMF alapokmány négyes cikkelye szerinti konzultáció várhatóan egy év múlva lesz - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), miután az IMF szerdán közzétette éves országjelentését Magyarországról.
A tárca emlékeztet arra, hogy az IMF, alapokmányának négyes cikkelye alapján valamennyi tagországról legalább évente készít gazdaságpolitikai értékelést. A jelentés előkészítése céljából az IMF delegációja 2011. november 9-21. között Budapesten tartózkodott. A megbeszélések során - amelyeken megfigyelőként részt vettek az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank képviselői - találkoztak a kormány, a Magyar Nemzeti Bank, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vezetőivel és szakértőivel, valamint a pénzügyi piac egyes szereplőivel - olvasható a közleményben.
A látogatás részét képezte az IMF 2008. októberi hitelnyújtásához kapcsolódó, félévenként esedékes utólagos monitoring vizsgálat is.
Forrás : http://www.hirado.hu/Hirek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése