2012. január 9., hétfő

Tarlós pácban?BKV csőd előtt? A megmentő Orbán Viktor ?

                    Tarlós pácban?BKV  csőd előtt? A megmentő Orbán Viktor ?Ezeket  a  kérdéseket  tettem  fel  magamnak,mert  vészjósló  híreket  lehet  hallani  és  látni  a  BKV  helyzetével    kapcsolatban.Lehet,hogy  csak  nekem  van  ilyen  véleményem. Tarlós  nyilatkozatai  nem  biztatók.Bejentette,hogy  a  BKV  csőd  előtt  van,ha  nem  kapja  meg  a  kormánytól  a  befagyasztott  32  milliárdot. A  főváros  próbál  segíteni  magán,de  egyedül  nem  tud.Matolcsy  nagyon  nyakas,nem  enged. Tarlós  csak  Orbán  Viktortól  kaphat  segítséget.
                    2010  első  hónapjaiban  az  volt  mondva,hogy  Budapest  akkor  jár  jól ,ha  a Fideszre  szavaz  és  Tarlósra'Demszkyt  és  a  társait  ledöngölték  a  földig.A  budapestiek  elhitték  és  a  Fideszre  és  Tarlósra  szavaztak.A  propaganda  az  volt,hogy  Tarlós  vezetése  alatt  a  problémák  nagyobb  része  meg  lesz  oldva.Orbán  is  erőteljesen  támogatta  Tarlóst.
                    Alig  telt  el  két  év  és  a  BKV  csőd  közelben.Ez  nem  tréfa. Tarlós  bejelentette,hogy  ha  nem  kap  pénzt  a  BKV ,csőd  lesz.Ami  azt  jelenti,hogy  megáll  a  tömegközlekedés  Budapesten.Szerintem  a  forgatókönyv  szerint  az  utolsó  pillanatban  Orbán  közbelép  és  megmenti  Budapestet.Akármilyen  is  a  forgatókönyv , a  lényeg :meg  kell  menteni  a  BKV-ét '




Tarlós István főpolgármester szerint elérhető közelségben van az a fejlemény, hogy nem fognak elindulni a BKV járművei, de ezt sokan nem akarják elhinni. A politikus erről az Echo Tv Heti mérleg című műsorában beszélt.
A főpolgármester úgy véli, hogy néhány felelőtlen politikusnak – a saját politikai közösségéből is – fogalma nincs a probléma múltjáról és jelenéről, és nincs tisztában az adatokkal sem.

„Olyan játékba kezdtek, hogy melyikük tud valami ügyesebbet, vagy frappánsabbat mondani, s abban tetszelegnek, hogy nekik is hatásuk van az országos helyzet megoldására, közben arra nagyjából pont nulla hatásuk van, ellenben belekotyognak ebbe a budapesti problémába, amit pedig egyáltalán nem ismernek. Vérmérsékletüktől és érzelmeiktől függően egyszerűen ostobaságokat beszélnek, összezavarják még a sajtót is” – fogalmazott Tarlós István.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője korábban egy interjúban kijelentette: itt van a főváros: a mai világban egy 700 milliárdos költségvetésben el kell tudni érni 10 százalékos megtakarítást.

Az Echo Tv Heti mérleg című műsorában a főpolgármester kritizálta, hogy Lázár János megszólal budapesti ügyekben, mert mint azt közölte: semmi köze nincs hozzá, és semmilyen ismerete nincs róla.

„Nagyképűsködésekkel nem megyünk most semmire” – szögezte le, majd hozzátette: a büdös életben nem volt 700 milliárd Budapest költségvetése, pillanatnyilag 400 milliárd a bruttó, és ebből a 400 milliárdból is 180 milliárd, ami működési, ugyanis a többihez nem lehet hozzányúlni, mert azok „címkézett” pénzek, semmi másra nem használhatók. A főpolgármester emlékeztetett: a 180 milliárdos működési forrásból zároltak most, nem 3, hanem 32 milliárdnyi normatív támogatást.

A politikus a probléma lényegét összefoglalva elmondta: a BKV egy teljesen lestrapált cég volt 2010 őszére, 70 milliárd közvetlen adósságot görgetett, és görget maga előtt, amiből most az első félévben 58 milliárdot a semmiből vissza kellene fizetni. A cégnek van egy teljesen lestrapált járműállománya.

A főpolgármester szerint a BKV-nak 15 évvel ezelőtt le kellett volna cserélnie a járműveinek a többségét, mert 35-40-45 éves járművei vannak a vállalatnak. Tarlós István emlékeztetett, hogy ennél a cégnél fizették ki a 60-100 milliós végkielégítéseket, itt szivárogtattak ki a fiktív megbízásokkal milliárdokat.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy államtitkárt jelölt ki a fővárossal folytatandó tárgyalásokra Tarlós István elmondta: valószínűleg Matolcsy úr megsértődött. A főpolgármester szerint, ha valaki nem képes felmérni a BKV problémájának a súlyát, annak elment az esze.

A főpolgármester szerint nem releváns az a kérdés, hogy esetleg elszigetelődik a Fidesz háza táján. Mint azt leszögezte: ha ebben van valami koncepció bizonyos fideszes kör részéről, akkor azt kell, hogy mondjam: teszek rá.
Forrás :http://www.echotv.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése