2013. március 5., kedd

Sopron : Köszönjük , miniszterelnök úr '

A soproni önkormányzat megköszönte Orbán Viktornak azt,hogy az állam átvállalt 11,5 milliárd forint adósságot,mely a teljes adósság 70%-a.A következőt olvassuk sopron.hu-n:

Sopron város adósságállományának 70 százalékát  átvállalja az állam – így döntött a kormány. A történelmi jelentőségű lépés azt jelenti, hogy 11,5 milliárd forintnyi adósságszolgálattól és annak kamataitól mentesül a város. A kormánydöntésről sajtótájékoztatón számoltak be a soproni országgyűlési képviselők - dr. Molnár Ágnes miniszterelnöki megbízott, Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője, Ivanics Ferenc -  és a város polgármestere, dr. Fodor Tamás.
 
Dr. Molnár Ágnes miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő történelmi jelentőségűnek nevezte a kormány döntését, amely Sopron adósságállományát a legkimagaslóbb mértékben átvállalja.
Mint mondta, a kormány minden egyes soproni embert mintegy 200 ezer forint tehertől szabadított meg, azzal, hogy 11,5 milliárd forint hitelt vesz át a várostól Magyarország kormánya.
Dr. Molnár Ágnes hangsúlyozta:  kimagasló értékű adósságkonszolidációban részesült Sopron, ez az erős képviseletnek is köszönhető, amit az országgyűlési képviselők a városvezetéssel közösen érték el. Kiemelte, ezért jó, ha a városnak erős képviselete van.

Melyik önkormányzat követi Soporon példáját?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése