2013. március 1., péntek

Nem tündérmese : Matolcsy lesz az új jegybankelnök

Nem okozott meglepetést Matolcsy György kinevezése.Ezt már előre elkönyvelte belföld és külföld.Magyarország első számú közgazdásza lett kinevezve és ez már nem tündérmese, mert Orbán Viktor jelentette be a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.Matolcsy helyébe Varga Mihály lesz kinevezve.Ez sem meglepetés.Mit mondott Orbán Viktor?

Matolcsy lesz az új jegybankelnök
A miniszterelnök Matolcsy Györgyöt jelöli a Magyar Nemzeti Bank élére. Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is bejelentette: Varga Mihály eddigi tárca nélküli miniszter váltja Matolcsy Györgyöt a nemzetgazdasági tárca élén
A kormányfő a rádióinterjúban - a piac által jelzett kockázatokat firtató kérdésre válaszolva - a legkevésbé kockázatos döntésnek nevezte Matolcsy György jegybankelnökké jelölését. Felidézte, ahogyan első kormányzása idején, 2001-ben - amikor jegybankelnöknek jelölte Járai Zsigmondot -, úgy most is arra az álláspontra jutott, hogy kormányzati tapasztalattal rendelkező embert kell kinevezni a központi bank élére. "Miután a jegybank független, és a függetlenségét nem szabad megkérdőjelezni, ezért csak egyetlen lehetőség van arra, hogy a jegybank képes legyen a gazdaságpolitika egészében elhelyezni a működését. Ez csak akkor lehetséges, ha egy kormányzati munkát már közelről látott, tapasztalt és azt vezetett embert kérünk fel jegybankelnöknek" - fejtette ki, azzal összegezve, hogy szerinte stabilitás és kiszámíthatóság akkor áll elő, ha kormányzati tapasztalattal rendelkező embert kér fel a központi bank élére.
Teljes cikk :fidesz.hu
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése