2013. március 12., kedd

K.O. a magyaroknak : nem lesz néző a magyar-román meccsen

Tombolni és kritizálni lehet a döntést,de a szégyen megmarad.Miért hozták ezt a döntést? Mert rasszista cselekmény volt a magyar-izraeli meccsen.Néhány huligán szurkoló miatt szenved és szégyenkezik a labdarúgást szerető magyarok.Mikor lesz rend a pályákon?A rasszizmus térképén megjelent Magyarország.Ez egy K.O.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kedden elutasította a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kérését, így érvényben marad a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zártkapus büntetése, amely alapján a magyar válogatottnak jövő pénteki világbajnoki selejtezőmérkőzésén nézők nélkül kell fogadnia a román csapatot a Puskás Ferenc Stadionban.
Az MLSZ honlapján arról tájékoztatott, hogy „további jogi lehetőség hiányában” tudomásul veszi a CAS döntését, amely helybenhagyta a FIFA által hozott súlyos szankciókat.
A nemzetközi szövetség fegyelmi bizottsága januárban a tavaly augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen történt sorozatos szabálysértések miatt büntetett. A hazai szurkolók egy csoportja ugyanis antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a találkozón. Az MLSZ-re a zártkapus meccs mellett 40 ezer svájci frankos bírságot is kiszabott a fegyelmi testület.
Az MLSZ a CAS döntésével kapcsolatban azt emelte ki, hogy a bíróság kedden „egyértelművé tette, hogy a rasszista, gyűlöletkeltő, a futball szellemiségétől teljességgel idegen megnyilvánulásoknak súlyos következményei lehetnek”. Az MLSZ emellett hangsúlyozta, hogy a FIFA a korábbi döntésekor és a CAS a mostani ítéletében is jelezte, hogy a magyar szövetség nem követett el mulasztást az Izrael elleni mérkőzés biztonsági előkészítése és szervezése kapcsán, „a normasértéseket egy kisebbségben lévő szűk csoport követte el, a büntetés azonban a teljes magyar futballtársadalmat sújtja”.
A FIFA végrehajtó bizottságának döntését a szövetség fellebbviteli bizottsága február 5-én megerősítette, ezért fordult az MLSZ a CAS-hoz, melyhez február 25-én nyújtotta be keresetét, majd múlt héten kérte azt, hogy az eljárás lefolytatásáig függessze fel a FIFA-ítélet hatályba lépését. A Sportdöntőbíróság most ez utóbbi kérést utasította el kedden.
A selejtezőcsoportban egyaránt 9 ponttal álló csapatok mérkőzésére így néző nem mehet be, ám az MLSZ - korábbi ígéretének megfelelően - az Ötvenhatosok terén felállít majd egy óriáskivetítőt, ahova minden szurkolót vár.

Forrás: MTI
 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése