2011. augusztus 22., hétfő

Pünkösdi királyság volt: júliusban ismét nőtt az adósságunk

                 Nehezen  értem  az  egészet 'Hogyan  lett  újra  ilyen  nagy  adósság?Orbán  Viktor  tudja,de  nem  mondja  meg 'Az  alábbi  magyarázat  szerint  növekedett  az  adósságunk.Vagy  csak  téved  a  cikk  szerzője?Ha  igaz,akkor  az  nem  egy  jó    jel.

A magánnyugdíjpénztári vagyonból származó kötvények júniusi bevonása után júliusban ismét 160 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága - derül ki az ÁKK legfrissebb adataiból. Ez nagyrészt árfolyamhatásnak volt köszönhető, hiszen az euróval szemben bő két százalékkal gyengült egy hónap alatt a forint, ami meg is látszott a devizaadósság alakulásán. Mfor.hu-háttér. 
Megint közelítjük a 20 ezer milliárdos lélektani határt

Július végén összesen 19 738,3 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, ez 160,4 milliárddal volt magasabb a június végi értéknél. Az utóbbi időszakhoz képest persze még így is alacsony az adósságállomány, tavaly decemberhez képest például 300 milliárdos csökkenést jelent. Ez annak köszönhető, hogy júniusban nagyot esett az adósságállomány, mivel a kormány 1350 milliárd forintnyi állampapírt vont be, ami a magánnyugdíjpénztári portfóliókból áramlott a kasszába.


Teljes  cikk : http://www.mfor.hu/cikkek/Punkosdi_kiralysag_volt__juliusban_ismet_nott_az_adossagunk.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése