2011. augusztus 21., vasárnap

Náci himnusz a szegedi kajak- kenu világbajnokságon ' Ki a felelős ?

                 Kínos eredmény hirdetés  volt  Szegeden. Németország  himnuszának a  hibás  versszakát  hallgathatták  az  aranyérmes  németek.Ez  egy  sport  diplomáciai  hiba  is  volt.Látható  a  németek  döbbenete.Ez  a  versszak  Hitler  idejében  volt  hivatalos.Náci  himnuszt  adni  egy  világbajnokságon ' Ez  a  hír  is  elterjedt  a  világsajtóban.Az  egész  ügy  nem  szolgálja  Magyarország  jó  hirnevét .
                 Még  emlékszem,hogy  milyen  érzés  volt   a  magyar  himnuszt  végig  hallgatni  Bukarestben  a  román-magyar  válogatott  meccsen  1989  előtt,mert  végig  fütyülték.De  az  már  a  múlté.A  baj  az,hogy  egyre  több  rossz  hír  jelenik  meg  a  világsajtóban  Magyarországról.Ezek  a  hírek  egyre  csak  gyűlnek  és  ez  rossz  propaganda  Magyarországnak.Nem  lehet  megállítani? Vagy  ez  tetszik  a  magyar  embereknek?
                A  lényeg  az ,  hogy  senki  sem  felelős  ezért    a  súlyos  hibáért.Lehet,hogy  a  felelős  még  dicséretbe  is  részesül?De  hogy  az  Olvasó  is  tájékozott  legyen,olvassa  el  a teljes  cikket '


 Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára azt állította, amikor a televíziós kameráknak magyarázkodott a náci himnusz bejátszása miatt, hogy “minden himnuszt az internetről töltenek le”. Ha meghallgatjuk azt, amit a német kajakosok győzelme után bejátszottak, akkor megállapítható, hogy az “Joseph Haydn – Deutschland über alles” címmel szerepel a YouTube-on.
Tehát aki letöltötte, az nem a német himnuszra, hanem a “Deutschland über alles”-re keresett rá. Ezzel akár a rosszhiszeműség is bizonyítható - írta az Amerikai Népszava.

A német sajtó és a német kajak-kenu szövetség vezetői cáfolták Schmidt Gábor állítását, miszerint a magyar szervezők előzetesen bemutatták volna nekik a német himnuszt, amit a győzteseknek bejátszanak. A német vezetők kijelentették, hogy ők szerették volna meghallgatni, de technikai okokra hivatkozva, ezt nem tették lehetővé számukra. Schmidt főtitkár tehát már ekkor hazudott.

Később a nyilatkozatából kiderült, hogy a szervezők valamennyi nemzeti himnuszt az internetről töltik le. Ezen a felvételen ez a bejelentés hallható:



Itt hallható az eredeti német közvetítésben – a német riporter döbbenete és felháborodása mellett – maga a zene, amit bejátszottak:
Eredeti német nyelvű felvétel


Ez viszont nem a német himnusz. Ez “Joseph Haydn – Deutschland über alles” címmel szerepel a YouTube-on. Tehát aki letöltötte, az nem a német himnuszra, hanem a “Deutschland über alles”-re keresett rá, ez a zene ugyanis csak így érhető el. Aki a német himnuszt keresi, annak ezt a zenét nem adja ki a kereső. Ez a tény arra utal, hogy valaki vagy nagyon hülye, és azt hiszi, hogy a “Deutschland über alles” a jelenlegi német himnusz, vagy bizonyítható a szándékosság. Ha így van, akkor a németeket szándékosan meg akarták sérteni, ami sikerült is. Németországban cseppet sem fogadták a történteket olyan elnézően, ahogyan a magyar propaganda igyekszik azt beállítani.

A Népszava azt írta: itt ellenőrizhető, hogy a fenti zene, amit német himnuszként játszottak le, nem más, mint Joseph Haydn “Deutschland über alles” című műve:


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése