2011. augusztus 8., hétfő

Fekete hétfő jön, és mi sem menekülünk?

Fekete  hétfő  lesz ?Még  Magyarországot  sem  kíméli?Lehet  még  rosszabb  hír  nekünk ? Ilyesmire  mondja  a  szomszédasszony,hogy :  Jóságos  ég 'Sajnos  nagyon  nehéz  idő  előtt  állunk 'A  szakértők  mondják.Nyugtalankodni  nem  kell,mert  a  magyar  kormány  mindent  megtesz  a  védelmünkre,de  jó  lesz  ha  felkészülünk.Készüljünk  fel  a  fekete  hétfőre 'Olvassák  el  a  cikket.Erre  mit  mondjon  az  ember ?

A piacok hétfői nagy zuhanásától tartanak elemzők. A világpiaci helyzet hatásai alól valószínűleg hazánk sem tudja majd kivonni magát. Szakértők szerint elképzelhető, hogy jövő héten újabb rekordot dönt a svájci frank és eléri a 280 forintos szintet.
Fekete hétfőtől retteg a világpiac az amerikai adósság leminősítése után. A Standard and Poor's pénteken megkegyelmezett a Wall Street-nek, csak a tőzsdezárás után jelentette be, hogy egy fokozattal rontja az Egyesült Államok besorolását, így az első reakció elmaradt. Elemzők szerint hétfő reggel az ázsiai az európai és az amerikai börzék is hatalmas eséssel nyitnak majd. Erre utalhat az is, hogy a hétvégén nyitva tartó szaúdi és izraeli börzéken 5-5 százalékkal esett az index.

Az ipari nagyhatalmak vezetői telefon igyekeznek egyeztetni, és az Európai Központi Bank is válságtanácskozást tart. Elemzők azt várják, hogy a pénzintézet megkezdi az olasz állampapírok felvásárlását, ezzel jutalmazva Berlusconit, aki egy évvel előrehozta kormánya megszorító csomagjának bevezetését.

A gazdasági válság újabb hulláma a magyar gazdaságot sem kímélheti majd.

„Növekszik annak a valószínűsége, hogy a fejlett világ recesszióba süllyedhet újra, ez pedig nyilván a magyar gazdaság exportkilátásait is érintené” – szögezte le Madár István, a Portfolio.hu elemzője a hírTV-nek. „Ebben az esetben, azt hiszem, hogy nyugodtan mondhatom, búcsút inthetünk a három százalékos növekedési álmainknak” – jelentette ki, hozzátéve: „ezzel párhuzamosan együtt jár, hogy a költségvetési kiigazításnak is nagyobbnak kell lennie, hiszen nem lesz rá mód, hogy az eddig elhatározott intézkedések elegendőek legyenek a hiánycélok tartására”.

A piaci bizonytalanság miatt tovább drágulhat a svájci frank, szakértők azt sem zárják ki, hogy az alpesi valutaárfolyam a közeljövőben az euróéval egy szintre – akár 280 forintra – emelkedik majd. A frank árfolyamának euróhoz történő rögzítését közben a svájci gazdasági miniszter határozottan elutasította, ezt a közgazdászok a túl magas árfolyam elkerülésére javasolták. (pr)

Tekintse meg a hírTV összefoglalóját!

  Forrás :
http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=391739

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése