2010. december 11., szombat

atv.hu - Új erdélyi pártot alapított Tőkés

Erdélyi Magyar Néppárt néven új politikai erőt alapít a Tőkés László vezette Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács - döntött a szervezet küldöttgyűlése vasárnap.
Szerintük a közösségük politikai képviseletét eddig ellátó szervezetek egyike sem töltötte be kellő módon az erdélyi magyarság önrendelkezésének kivívását célzó, elsőrendű hivatását és feladatát. Tőkés szerint a határon átnyúló módon elszámoltatásra van szükség.

Székelyudvarhelyen tartotta Országos Küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), amely Erdélyi Magyar Néppárt (EMN) néven új politikai erő alapítását határozta el - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tőkés László európai parlamenti képviselő sajtóirodája.

Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke, az EMNT elnöke arról beszélt, hogy hatalmas a kiábrándultság az erdélyi magyarság körében, a sorozatos szavazatvesztések mutatják, hogy egyesek egyenesen apolitikussá váltak. Le kell mosni a gyalázatot, amit az elmúlt években rákentek a felelősség nélküli politikusok, hogy újból legyen jó magyarnak lenni - mondta Tőkés. A megtisztuláshoz viszont szükséges az elszámoltatás határon átnyúló módon, illetve az átvilágítás is, hogy végérvényesen megszabadulhassanak a kommunista múlt zárványaitól.

FH
atv.hu - Új erdélyi pártot alapított Tőkés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése