2012. március 23., péntek

Nem lesz nagy ország Magyarország?Románia szerint nem '

           Nem lesz nagy ország Magyarország?Románia szerint nem 'Ezt üzenték Orbán Viktornak a március 15-i beszéde után.A kormánypárt - PDL-  szóvivője a következőt nyilatkozta :
Sever Voinescu, a bukaresti kormány fő erejét alkotó Demokrata Liberális Párt szóvivője arról fejtette ki a véleményét, hogy Orbán Viktor "a határokon átívelő nemzetegyesítés nagy művét" akarja örökül hagyni az utókornak. A román politikus azt mondta: kellemetlenül érinti, hogy minden évben, március 15-én a román közvélemény lázba jön egy-egy ilyen kijelentéstől.
"Végső soron ez is része egyes emberek politikai megnyilvánulási formáinak, de a legfontosabb az, hogy ezek a túlfűtött pillanatok a közelmúltban sosem jártak komoly következménnyel: Románia az maradt, ami volt, és a romániai magyar közösség is az maradt, ami volt, vagyis a román társadalom része" – tette hozzá. "Ennyi év után már lehet bennünk annyi bölcsesség, hogy megértsük, ezeknek - az olykor talán provokálónak hangzó - szavaknak a pontos értelmét" – fogalmazott.    MTI
          Sok magyar reménykedik egy régi Magyarországról.Meghalnának is érte.De a politikai realitás szerint ez egy távoli álom.Az álmodó Orbán Viktornak ez az egyik álma.Hogyan képzeli el ? Erről nem beszélt.A kettős állampolgárság nem megoldás.A románok is sok Moldávia állampolgárnak adtak kettős állampolgárságot.De Moldávia nem akar Romániával egyesülni.Orbán Viktor megint megmutatta előadói tehetségét.Ismét mondott olyanokat,melyek felzavarták a vizet.Románia nem jó szemmel figyeli az ilyen kijelentéseit .Vajon a nyáron mit mond Orbán Viktor az erdélyi Tusványoson ?Nagy az érdeklődés.Mit nyilatkozott a román ellenzéki - PNL- elnöke ? 
A Gandul című lap ennek kapcsán az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt elnökét, Crin Antonescut idézi. "Hogy mit mond Orbán, az az ő dolga, legalább következetes. Orbán Viktor úr sosem mondott mást, sosem titkolta vízióját ezen a téren" - fogalmazott a román liberális politikus. Hozzátette: szerinte az, ami a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyem ügyében történik, apró, de nem elhanyagolható eleme a jelenlegi budapesti kormányzat víziójának, terveinek. MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése