2012. március 26., hétfő

Megússzák a kegyetlenséget Kremsmünster szadista papjai?Igen' Az elévülés miatt.

Sajnos ezt is megússzák a papok,mert hatályban van az elévülés törvénye.12 pap közül csak egyet vonnak felelősségre.Nem az számít amit tettek,hanem az hogy a bűn elévült. A törvény nem az áldozatokat védi.Milyen volt az élet a kolostorban?Olvassák el a teljes cikket '
Tárgyakat dugtak a diákok végbelébe, rendszeresen verték és szexuálisan zaklatták őket az ausztriai kremsmünsteri apátságban - állítja a Profil című osztrák lap a birtokába jutott nyomozati iratokra hivatkozva. A szadista visszaélésekkel gyanúsított tizenkét pap közül tizenegy biztosan megússza. Az állítólagos áldozatok szerint a papok úgy bántak velük, mint a nácik, feljelentést tenni pedig nem mertek, mert az apátság befolyása a rendőrségig is elért.
Panaszt tesz a kremsmünsteri apátság 40 diákja az intézményben évtizedekig tapasztalható visszásságok miatt - írja a Profil című osztrák hetilap. A Profil szerint a kilencvenes évekig a kremsmünsteri bencés apátság több száz kolostori diák számára maga volt a pokol, miután naponta erőszakoskodtak velük az ott lakók, szexuálisan kihasználták, érzelmileg felőrölték őket.
A felső-ausztriai Kremsmünsterben, közvetlenül a tanácsháza mögötti téren áll az apátság. "A kolostor polipként foglalja el a helyet" - idézi a Profil a 46 éves Jürgen Öllingert, aki állítása szerint éveken át szexuális zaklatásnak és testi bántalmazásnak volt kitéve az apátságban. Öllinger ma evangélikus pap Villachban.
A kolostor szellemi és gazdasági befolyása hosszú ideig mindent elfedett - állítja a lap. Így történhetett meg, hogy bár a diákok naponta szereztek sérüléseket, és szenvedtek a kegyetlen bánásmód miatt, feljelentést egyetlen esetben sem tettek. Eljárás többször indult, de sosem vezetett eredményre. Ha egy tanítvány anyja testi sértés miatt feljelentést akart tenni, a lap szerint a csendőrség nem intézkedett.
Forrás: Wikimedia Commons
Az állítólagos áldozatok szerint a papok úgy bántak velük, mint a nácik 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése