2016. október 9., vasárnap

Orbán: nem engem kell támogatni

  
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

" Hétfőn benyújtja a parlamentnek a miniszterelnök az alaptörvény-módosítást a kvótareferendum nyomán. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban azt mondta: több mint 3,3 millió ember voksolt a kötelező betelepítés ellen, így nyilvánvalóvá vált, hogy egy nemzeti ügy mögé egységet lehet létrehozni. Sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy csak a választók 44 százaléka vett részt a népszavazáson, ezért "rásegítés" kell a parlamenti képviselők részéről, mert önmagában nincs közjogi következménye a referendumnak." - olvashatjuk a a hirado.hu-n.

Mi a lényeg? " A javaslat, amelyet már Juncker EB-elnök is megkapott, az EU jogrendjén belül marad – hangsúlyozta Orbán Viktor. Kimondja, hogy Magyarországra idegen népességet nem lehet betelepíteni, egyedi kérelmet a magyar parlament által meghatározott jogszabályi rendben lehet elbírálni, és így szerezhet valaki jogot Magyarországon élni. Nincsen tehát sem csoportos, sem egyéni betelepítés, arról, hogy ki élhet Magyarország területén, egyedi döntés alapján dönthet az, akit erre a magyar parlament felhatalmaz – hangsúlyozta a kormányfő a Vasárnapi újságban." Teljes interjú : hirado.hu

Az október 2-i népszavazás érvénytelen volt.Hogyan lehet ezt győzelemnek beállítani?3,3 millió magyar nemmel válaszolt a kérdésekre.Legalább több mint egy millió NEM szavazat kellett volna.Az eredmény elolvashatja a mandiner.hu-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése