2016. október 9., vasárnap

Jön a négynapos munkahét?

Meglepő hírt olvashatunk,mely szerint hamarosan bevezethetik a négynapos munkahetet.Miért? "A termelékenység fokozását kívánják elérni ".Mi a példa ?" A közismerten szabad munkahelyként ismert Google sikeréhez ez is nagyban hozzájárult".

Mi a magyarázat? "A technológiai fejlődés átalakította az üzleti környezetet, a cégeknek szervezeti oldalról is muszáj erre reagálni. A régi, berögzült szokásokat érdemes lehet megkérdőjelezni, megváltoztatni. Biztos, hogy egy irodában kell dolgozni? Az a legeredményesebb, ha a pénz motivál? Egyáltalán szüksége van-e egy csapatnak főnökre? És idetartozik az a kérdés is, hogy biztosan szükséges-e öt napon keresztül dolgozni. Számos példa mutatja, hogy 20 százalék körüli befektetés a munkavállalók idejébe olykor eredményesebb, mintha arra az időre is odaláncolnák munkaasztalhoz."

Mi a példa? "Eklatáns példája ennek a Google. Közismert, hogy nagyon szabad munkahelyről van szó, ahol a dolgozók az idejük 20 százalékában azzal foglalkoznak, amivel szeretnének. A legnagyobb üzleti sikereik közül pedig néhány így született, például a Gmail és az Adwords is."

Mi az alapja?" A négynapos munkahétnek is az lenne az alapja, hogy a fennmaradó egy napban nem a rutinfeladatokat kell elvégezni, hanem új dolgok megismerése lenne a cél, vagyis a dolgozók oktatásokon, önfejlesztő tréningeken vehetnének részt."
Forrás : gazdasagportal.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése