2016. október 10., hétfő

Jöhet a betegségek nélküli világ?

"Tegnap még tudományos-fantasztikusnak tűntek ötletek, pedig csak simán „fantasztikus”, ahogyan fejlődik az orvostudomány. Ma már bárki képes otthon készíteni magának egy EKG-t, de akár több száz kilométerről is képes megmondani a háziorvos, hogy a beteg tüdeje megfelelő állapotban van-e. A Facebook-vezér, Mark Zuckerberg nemrég bejelentette, első körben 821 milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatja, hogy a század végére minden betegség gyógyítható legyen." - olvasható a Világgazdaság cikkében.

Ha figyelmesen elolvassa a cikket,akkor nem utópiának tűnhet a cél : betegségek nélküli világ.Sok pénzt fognak költeni a célra.Nemes cél,de azt számításba vették,hogy új betegségek bukkannak fel évről-évre?

A lényeg :" A következő tíz évben hárommilliárd dollárral - 821 milliárd forinttal - támogatja az alapkutatást Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan, hogy a 21. század végére fel lehessen számolni a betegségeket a világon. A cél, hogy meggyógyítsunk, megelőzzünk és kezelni tudjunk minden betegséget a következő nyolcvan évben. Szerintük annak tükrében, hogy a múlt században mekkorát lépett előre az orvostudomány és a gyógyítás, elérhetőnek tűnik ez a cél is."
Teljes cikk : vg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése