2012. április 2., hétfő

Lemondott Schmitt Pál ' Örvendjünk vagy nem ?

              Lemondott Schmitt Pál a Parlamentben' A Parlamentben megvédte magát és nem magára hárította a felellőséget.Pontot tett  az i-re ' Nem kellett lemondatni, ő mondott le.Nem volt más választása.Nagyon kényelmetlen helyzetbe hozta Magyarországot a plágium üggyel.Belföldön és külföldön várták már rég a lemondását. A jobboldal elhagyta az elnökét,mert már nem lehetett támogatni.Sajnos az elnöki hivatal jó hírneve is megkopott.Napok óta Schmitt Pál volt a címlapon.Még ilyen nem volt 22 év óta 'Mindegyik elnök kitöltötte a mandátumát.Többet már nem mond újévi beszédet Schmitt Pál. Élete végéig megilleti az elnöki cím és a kiváltságok.Lesz ideje megírni az kisdoktoriját' Sok sikert hozzá,elnök úr 'Végül elhagyta a barátja Orbán Viktor is.Ez döntő ok volt a lemondásában.Ünnepeljünk ? Ez ünnep ? Ez egy nemzeti dráma,melynek a következményeit csak később érezzük meg. Nincs kedvem ünnepelni.Ez a mi szégyenünk is ' Orbán Viktor ismét jól fog kijönni az ügyből,mert övé a hatalom.Elmarad a dicsőség,mert ez dicstelen és méltatlan esemény volt.Schmitt Pál lemondásáról olvashatnak és láthatnak beszámolót'

A köztársasági elnök az Országgyűlés ülésén elmondott beszéde végén jelentette be távozását.
Az államfő mivel úgy ítélte meg, hogy plágiumügye miatt megosztja a nemzet egységét, beszéde végén bejelentette: távozik posztjáról.
Előzőleg arról beszélt, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Schmitt Pál az Országgyűlésben napirend előtt azt mondta: a kisdoktori dolgozat ügyében félrevezették a közvéleményt. Azt a kérdést tette fel beszédében: kinek állhat érdekében, hogy Magyarország lejáratásával egy időben becsületében és emberségében meggyalázza az elnököt?

A plágiumügyével összefüggésben elmondott beszédében megerősítette, tiszta a lelkiismerete, és közölte, ezért mer a parlament elé állni. A történteket ismét becsületbeli ügyként határozta meg, és úgy fogalmazott: nem engedhet igazából, a közösségi érdekek után most önmagáért is ki kell állnia.
Mint mondta: meg sem szólalhatott még, amikor már csalónak nevezték és lemondását követelték. Hangsúlyozta: gondoskodtak arról is, hogy ez a vád külföldre is kijusson, sőt a NOB-nál is igyekeztek 29 éve folyó munkáját aláásni. Kinek állhat érdekében, hogy meggyalázza Magyarország köztársasági elnökét, kik azok, akik bátran mernek tényeket állítani, anélkül, hogy azok igazak lennének? Hozzátette: a szenátus olyan döntést hozott, melyre nem volt joga, etikátlan volt, tudniuk kellett volna, hogy a törvény értelmében az akkreditációs bizottság javaslatára, a miniszter indíthatott volna eljárást.
Schmitt Pál köztársasági elnök (j2) érkezik dolgozószobájába a Parlament folyosóján, mielőtt megkezdődött az Országgyűlés plenáris ülése, ahol az államfő napirend előtt szólal fel - MTI Fotó: Beliczay László
MTI Fotó: Beliczay László
A köztársasági elnök kijelentette: több mint húsz éve személyes indíttatásból határoztam el, hogy szüleim emlékére megszerzem az egyetemi doktorátust, dolgozatomat a NOB tagjaként végzett munkám alapján írtam. Most PhD-fokozat megszerzésére teszek kísérletet, bebizonyítandó, hogy 70 évesen képes vagyok erre a teljesítményre. Témám a sport szerepe a fenntartható fejlődésben.
Elnöki munkámat a legjobb tudásom szerint végeztem. Az alaptörvény szerin az államfő kifejezi a nemzet egységét, ennek szellemében kötelességemnek érzem, hogy szolgálatomat befejezzem. Isten áldását kérem Magyarországra és az önök munkájára!
Forrás : http://www.hirado.hu/Hirek/

További cikkek :
Schmittnek írásban is le kell mondania
Lemondott: Schmitt belebukott a plágiumbotrányba
 Schmitt lemondó beszéde - Videó
Lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök 
Schmitt beszélt a Parlamentben - percről percre
A Wikipedián csaló lett Schmitt Pál
Lemondott Schmitt Pál a parlamentben: Íme az indok
Lemondott Schmitt Pál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése