2012. április 7., szombat

József Attila szobrát védi Radnóti özvegye Gyarmati Fanni '

               1990-ben nem gondoltam volna hogy valamikor József Attila szobrát elköltöztetik.Budapest egyik emblémája veszélyben van.A kormány döntése értelmében a Kossuth teret átépítik.A Károlyi és a József Attila szobrát elköltöztetik,mert útban van és nem felel meg a kormány elképzelésének.1944 előtti stílusba lesz átépítve.Ki is vágták az összes fákat,mert ezt így kell tenni.Hamarosan megkezdődnek a nagyobb munkálatok.Sokan felemelik a szavukat,de hiába.A kétharmad eldöntötte,hogy azok a szobrok nem illenek a Horthy korszak képébe.Meg kell hajolni a döntés előtt.
               Történt egy olyan esemény,mely felborzolta a kedélyeket.Gyarmati Fanni , Radnóti Miklós özvegye védelmébe vette József Attila szobrát.A kormánynak ez már sok és sokk.Egy százéves idős hölgy miért írogat levelet?Miért védi József Attila szobrát ? Kinek áll útjában a szobor? Mit irt levelében Gyarmati Fanni?
„Azokhoz, akik döntenek József Attila szobrának ügyében. Tisztelt Döntéshozók! Azért írunk Önöknek, mert közeledik április 11., József Attila születésnapja, s mi azt szeretnénk, ha a költő szobra ügyében ez a nyilvánvalóan mindenki számára méltatlan és ostoba vita lezárulna. József Attila művészetét teljesen felesleges politikai huzavonák tárgyává tenni, az mindannyiunké, mindenkié, aki szereti a Szépet, az Értékest. Közös kincs, amit örökségként kaptunk, s kötelességünk továbbörökíteni a következőkre. Nem ismerünk olyan érvet, amely erősebb lenne ennél a kötelességnél, s amely kellő indokul szolgálna ahhoz, hogy a Magyar Országgyűlés épülete közelében emelt szobrát eltávolítsák, vagy akár csak elmozdítsák. Jó helyen van az ott, a Dunánál. Arra kérjük tehát Önöket, nem kétkedve, hogy éppúgy kedvelik és tisztelik József Attila verseit, mint mi, hogy döntésükkel az évfordulóra zárják le ezt a felesleges ügyet. Azt szeretnénk, amikor egy szál virággal vagy egy verset elmondva megállnak ott az emberek, semmimásra ne kelljen gondolniuk, csak egy nagyszerű magyar költőre. Most is meg az elkövetkezőkben is” Forrás nol.hu

Radnóti Miklós özvegyének aláírása
                 Mindenkinek lehet véleménye erről a levélről.Az biztos,hogy azok akik hozták a döntést tanulták az iskolában József Attila verseit.Feláldozzák József Attila szobrát a jobboldali ideológiáért? Azt lehet mondani,hogy igen.Milyen a lelkiismeretük,ha van? Milyen a magyarok lelkiismerete? A történelmet nem lehet vissza állitani' Ez csak egy délibáb,egy álom' Ennek esik áldozatául József Attila szobra? A tiltakozásnak lehet eredménye a kétharmad ellenében?Hamarosan megtudjuk ' Ki Gyarmati Fanni ?

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni (1912. szeptember 8.) nyugdíjas magyar nyelvtanár, oktató, férjének, Radnóti Miklós hagyatékának rendezője, őrzője, közrebocsátója.Tovább>>
József Attila szobrát védi Radnóti özvegye

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni (MTI)
- Nyílt levélben védi József Attila szobrát Radnóti özvegye (Kultúra.hu
Nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot Radnóti Miklós költő felesége, Gyarmati Fanni. 
- Radnóti özvegye József Attila szobrát védi (PécsiÚjság
Nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot Radnóti Miklós költő felesége, Gyarmati Fanni - írta csütörtöki számában a Népszabadság. A lap emlékeztetett: a szobrot ... 
- 'Jó helyen van az ott, a Dunánál' (Nol
Nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot Radnóti Miklós költő felesége, Gyarmati Fanni. 
- József Attila szobrát védi Radnóti Miklós özvegye (Echo TV
Nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot Radnóti Miklós költő felesége, Gyarmati Fanni - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
- József Attila szobrát védi Radnóti özvegye (Hír24
Nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot Radnóti Miklós költő felesége, Gyarmati Fanni - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
- Radnóti özvegye a József Attila-szobor maradása mellett (Híradó.hu
Gyarmati Fanni nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot - olvasható a csütörtöki Népszabadságban. 
- Népszabadság: Radnóti özvegye nyílt levélben védi József Attila szobrá... (hvg.hu
Nyílt levélben vette védelmébe az Országgyűlés épülete mellett álló József Attila-szobrot Radnóti Miklós költő felesége, Gyarmati Fanni - írta csütörtöki számában a Népszabadság. A lap felidézte, hogy a szobrot...
 További információ Gyarmati Fanniról >>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése