2012. április 3., kedd

Kiderült, kik állnak a Schmitt-ügy hátterében!Osztie Zoltán plébános levele'

A plébános honnan tudja ? Kitől kapta a fülest? Neki a szószék való nem a politika.Miért nem védték meg az elnököt a hívek amikor szüksége volt rá ?Plébános úr ' Mit mond a közmondás? Eső után köpenyeg 'Most emeli fel a szavát ?
A hazánkban kialakult politikai helyzetet értékelte lapunknak elküldött közleményében Osztie Zoltán plébános, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) vezetője. Az állásfoglalás nem sokkal azt követően érkezett meg szerkesztőségünkbe, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök az Országgyűlésben bejelentette lemondását.
Osztie Zoltán eszmefuttatása a Helyzetértékelés címet viseli. Némi töprengés után arra jutottunk, az lesz a legjobb, ha kommentár nélkül, teljes terjedelmében közöljük. Íme:
"A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökeként fölszólalok az égbekiáltó igazságtalanságok, valamint gyűlöletkeltő manipuláció láttán, amely napjainkra kicsúcsosodott.
Minden gondolkodó honfitársam előtt nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt napok történései nem a köztársasági elnök úr disszertációjáról szólnak. Bántó − az értelmiség állapotát is jellemzi −, hogy a megszólalók is csak a következményekről beszélnek, de az okokról nem. A doktori értekezés csak előrángatott ürügy, amellyel jól ismert körök folytatják Magyarország és nemzetünk elleni hajtóvadászatukat.
Kikből állnak ezek a körök? Azokból, akiket reprezentálnak például az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Mozgalom aktivistái, akiket külföldről pénzelnek, hogy anarchista akcióikkal belülről bomlasszák országunkat. Minősítésüket a saját maguk által választott jelképes alak (Dopeman) meghatározza.
Politikai indíttatású anarchista csoport irányítja a SOTE doktorok szenátusa és az egyetem rektora viselkedését, döntését. Valóban válságba jutott a magyar tudományosság? Szó sincs róla! Kik azok, akiknek érdekében áll, hogy ilyen túldimenzionált ügyet csináljanak a kérdésből? Ki az, aki ezt a doktori értekezést előszedte és megtámadta?
Vajon kiknek állt érdekében, hogy ahelyett, hogy államférfiaink mellett a külső támadások pergőtüzében kiálljanak, újabb dühödt, összehangolt támadásokat intézzenek ellenük. Milyen jogon mernek még megszólalni azok a közszereplők, akik kirabolták egyéni haszonszerzés és külső megbízás érdekében az országot, emberek élete szárad a lelkükön, családok sokasága ment tönkre miattuk? Ezen tetteik elfedése érdekében erkölcsi relativizmust támasztanak. Hiteltelen minden szavuk, ki kellene tiltani őket minden közszereplésből! Ha valami szégyennel kell, hogy eltöltsön bennünket az éppen az, hogy még mindig részt vehetnek a politikai életben.
Elég volt az idegenszívű hazaárulókból, akik gátlástalanul folytatják − egy erőszakos kisebbség tagjaiként − gyűlöletkeltő kampányukat. A gyűlöletbeszéd törvényét éppen ők hozták, amely ellen ők vétenek a leggátlástalanabbul. Mindezekből felismerhetjük őket és szándékukat.
Felhívom elsősorban a magyar értelmiséget, a nemzet sorsáért felelős közszereplőket, hogy értékeljék a folyamatok mögötti összefüggéseket!
Budapest, 2012. április 2.
_http://nol.hu/belfold/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése